Elektrik Kesintisi Masaya Yatırıldı

Cumartesi, 29 Mayıs 2021

Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş’ın daha önce yaptığı girişimler neticesinde başlatılan çalışmaların tamamlanması amacıyla, yaşanan elektrik kesintilerine yol açan sorunların  giderilmesi için UEDAŞ Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Başkanımız Yavaş’a aynı zamanda Sındırgı’lı olan Ak Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Belediye Meclis Üyesi Mevlüt Yılmaz ve Mahalle Muhtarları’da eşlik etti.

2008 yılında Başkanımız Yavaş’ın girişimleriyle Akhisar Caddesi ile Balıkesir Caddesi, Tütün Sokak ve Pazar yerinin olduğu bölgede kabloların yer altına döşenmesiyle ilçe daha modern bir görünüme kavuşmuştu. Turizm alanında her geçen gün gelişen ilçede yer altına alınmayan kablolarında bir an önce yer altına alınması ve mahallelerin elektrik hatlarının yenilenmesi ve güçlendirilmesi için talepte bulunulduğu kaydedildi.

UEDAŞ Genel Müdürü İslamoğlu ziyaretini değerlendiren Başkanımız Yavaş; “2008 yılında ilçe merkezinde bazı bölgelerde elektrik kabloların yer altına alınması için çalışma başlattık. Çalışmalar sona erdiğinde kabloların genleşip kopmasından dolayı yaşanan elektrik sıkıntısı sona erdi. Göze hoş gelmeyen görüntüler sona erdi ve ilçe daha modern bir görünüme kavuştu. Ancak bazı bölgelerde yer altına alınmayan kablolar vardı onlarında yer altına alınması ve Karakaya ,Kürendere, Derecikören ,Osmanlar,Pürsünler, Yüreğil mahallelerinde elektrik hatlarının yenilenmesi ve güçlendirilmesi talebimizi ilettik. Mahallelerimizde hayvancılık yoğun olduğu için sık sık elektrik kesintisi olduğu ifade edildi. Vatandaşlarımızın bu şikayetlerinin bir an önce çözüme kavuşması için çalışıyoruz. . Projesi olan yerler için Eylül ayı içerisinde ihale yapılması ve proje eksikleri için projeleri tamamlanacak ve Kasım ayı ihalelerine yetiştirilecek. Karakaya Mahallemizin yer teslimi yapıldı ve müteahit çalışmaya başlayacak. İzmir Milletvekili olmasına rağmen ilçesin sorunlarının bir an önce çözüme kavuşması için sürekli destek olan Sayın Vekilimiz Hamza Dağ’a ayrıca teşekkür ederim” dedi. Sık sık elektrik kesintisi ve görüntü kirliliğine neden olan yer üstündeki elektrik kabloları ve trafolar yer altına alınacağı belirtildi.