MYO’nun Çehresi Değişiyor

Cumartesi, 29 Mayıs 2021

İlçe genelindeki değişim Balıkesir Üniversitesi Sındırgı Meslek Yüksek Okulu’nda da hissedilmeye başlandı. Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş’ın göreve başlamasıyla birlikte büyük önem verdiği Meslek Yüksek Okulunun fiziki şartlarının iyileştirilmesi için Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri çalışmalar yapıyor. Ödenek yetersizliğinden dolayı bir süre bekleyen Ek bina inşaatının tamamlanması ve yeni bölümler açılması amacıyla Ankara’ya çıkarma yapan Başkanımız Yavaş’ın gayretleriyle 1.6 milyon TL ödenek ayrıldı.

Sındırgının prestiji açısından MYO yolunun önemli olduğunu belirten Başkanımız Yavaş; “ Sındırgı Meslek Yüksek Okulu aynı zamanda ilçemizin vitrini konumunda. Burayı kazanan öğrenciler ve aileleri kayıt yaptırmaya geldiklerinde eski bir yolla karşılaştıkları için ilçemiz hakkında olumsuz düşüncelere sahip oluyorlardı. Bu ön yargının önüne geçmek için MYO yolunda düzenleme yapıyoruz.

Daha önce 18. Madde uygulaması yapılmadığından dolayı hem okulun hem de mahallenin yol yapımı zordu. Rızaiye mahallemiz daha önce olduğu gibi bu dönemde de hak ettiği hizmeti alacak. Mahalle’de geçtiğimiz günlerde eski Yaylacık yolunda çalışma yapıldı. MYO yolunda da su kaynağı yüzünden sürekli bozulan alanda çalışma yapıldı. Yapılan incelemeler sonucunda hem mahalle aralarında hem de okul yolunun sorunları çözülmesi için çalışma başlattık. Yol güzergâhındaki evleri ilçemize has renklerle boyayacağız ve yolu genişleterek Bergama Kozak yaylasında bulunan doğal granit taşı döşeyeceğiz. Doğal taş döşemesi bittiğinde MYO yolu ilçemize yakışır bir hal alacak” dedi.

Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarından memnun kalan vatandaşlar Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş’a teşekkür ederek, “ Rızaiye Mahallesi daha önce de onun başkanlığında hak ettiği hizmeti almıştı şimdi de alıyor. Mahallemizin adeta çehresi değişti. Başkanımız mahallemize gelerek vatandaşların birebir sorunlarını dinledi gerekli incelemeyi yaptıktan sonra mahallemizde belediye ekipleri çalışma başlattı. Mahallemizde değişimi hissettirdiği için başkanımıza çok teşekkür ederiz” diye görüş belirttiler.