Kurtdere’de Sındırgı Rüzgârı Esti

Cumartesi, 29 Mayıs 2021

Cihan Pehlivanı Kurtdereli Mehmet Pehlivan anısına 34. kez düzenlenen Kurtdereli Yağlı Güreşleri’nde Sındırgı rüzgârı esti. Sındırgı Belediyesi güreş takımı güreşçileri, kategorilerinde dereceye girerek ilçemizin adını anons ettirdiler. Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş, Kurtdere Er Meydanında ödül taktim etti.

Bu yıl 34. Kez düzenlenen Kurtdere Yağlı Güreşlerine Sındırgı Belediyesi bir ilki gerçekleştirerek, tanıtım standı açtı. 16. Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı Kültür ve Sanat Günleri ve Sındırgının değerlerinin tanıtıldığı stant oldukça ilgi çekti. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin Başpehlivanı Fatih Atlı başta olmak üzere Ulusal ve Yerel Basın mensupları standı ziyaret etti.

Vatandaşların özellikle 3 Eylül’de yapılacak Yağlı pehlivan güreşleri hakkında bilgi aldıkları stanttan memleketlerinde kahvehanelere asmak üzere bol bol afiş aldılar. Kurtdere Yağlı Pehlivan güreşlerine katılan Belediye Başkanımız Yavaş, aynı zamanda Rumeli TV canlı yayına katılarak güreş severleri davet etti. Yağlı Güreşlere sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Başkanımız Yavaş; “ Ata sporumuza sahip çıkmalıyız. Sındırgı Belediyesi olarak güreş takımı kurduk ve yeni güreşçiler yetiştiriyoruz. Güreşçilerimizi Tarihi Kırkpınar Yağlı güreşlerine gönderdik. İlk deneyimlerini orada yaşadılar. Bugün burada 3 güreşçimiz dereceye girerek ilçemizi başarıyla temsil ettiler. Tarihinde Şerif Pehlivan, Mehmet Ali Yağcı, Gacaroğlu gibi önemli pehlivanları yetiştiren Sındırgı’nın adını tekrar Er Meydanlarında duyurmak için çalışma yapıyoruz. Bu vesileyle 3 Eylül’de ilçemizde yağlı güreşleri gerçekleştireceğiz. Tüm Güreş severlerimizi Sındırgı’ya bekliyoruz” dedi.

Kurtdere Yağlı Pehlivan Güreşlerinde ödül töreninde dereceye giren güreşçilere madalya veren Belediye Başkanımız Yavaş Sındırgı Belediyesi Güreş Takımına yemek ikram eti.