SHOW TV ‘Lezzet Haritası’ İlçemizde

Cumartesi, 29 Mayıs 2021

Show TV’de 30- 31 Ağustos 2014 günü saat 13:00’de yayınlanacak olan “Lezzet Haritası” programının çekimleri İlçemize bağlı Osmanlar Mahallesinde gerçekleştirildi.

Belediyemizin ev sahipliğinde gerçekleştirilen çekimlerde “Lezzet Haritası” programının sunucusu Ezgi Sertel eşliğinde Yağcıbedir Halı Kültürü tanıtıldı. Osmanlar Mahallesi sakinleri tarafından sıcakkanlı bir şekilde karşılanan Sertel, çekimler sırasında oldukça samimi diyaloglar kurdu. Osmanlar Mahallesinde halı dokuyan kadınların söylediği türküler Sertel tarafından çok beğenildi. Yağcıbedir Halısı dokuyan kadınlardan sonra eski değirmene giden Sertel burada susam yağının nasıl çıkartıldığını öğrendi. Eski değirmende çıkarılan susam yağının faydaları ve hangi yemeklerde kullandığını öğrenen Sertel, daha sonra Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş’la kısa bir görüşme yaptı. Başkanımız Yavaş, Sertel’i Sındırgı’da ağırlamaktan son derece memnun kaldıklarını belirterek, 3-4-5-6 Eylül tarihleri arasında yapılacak 16. Uluslararası Yağcıbedir Halı Kültür ve sanat Günlerine davet ederek halı hediye etti.

Başkanımız Yavaş’ın hediyesine teşekkür eden Sertel ; “ Sındırgı’ya daha önce program için gelmiştim. Sındırgı yüzyıllardır orijinalliği bozulmadan günümüze kadar gelen  Yağcıbedir Halıları ile tanınıyor. Bizde program için Balıkesir’e gelmişken Yağcıbedir Halılarının tanıtımına katkı sağlamak istedik ve halı dokuyan ablalarımızla röportaj gerçekleştirdik. Bugün programımızın yoğunluğundan dolayı hemen geri dönüyoruz ama ilerleyen zamanda tekrar gelebiliriz” dedi. Show Tv’de yayınlanan “Lezzet Haritası” program ekibi çekimlerden sonra Sındırgı’dan ayrıldı.