Sındırgının Dışa Açılan Kapıları Birer Birer Açılıyor

Cumartesi, 29 Mayıs 2021

Eski Belediye Başkanı döneminde kapatılan yerler birer birer hizmete açılıyor. Başkanımız Yavaş’ın göreve başlamasıyla Sındırgı’nın çehresindeki değişiklik her geçen gün kendini göstermeye başladı. Turizm alanında ilçenin dışa açılan kapısı Emendere Termal ve Şerif Paşa Çay Ocağının açılmasının ardından bu defa Kertil Mesire Alanının da halkın hizmetine açılmasına sayılı günler kaldığı bildirildi. Her kesimin doğasına hayran kaldığı ve aileleriyle hafta sonlarını değerlendirdiği mesire alanı kapatılınca metruk binaya dönüştüğü ifade edildi.

Kertil Mesire Alanı 2007 yılında Belediyemiz ve Orman İşletme Müdürlüğü arasında imzalanan Protokol ile işletmesi devredilmiş ve Belediyemiz tarafından çevre düzenlemesi yapılarak halkın kullanımına açılmıştı. Turizm alanında ilçenin dışa açılan kapısı konumunda olan yerler 2009 yerel seçimlerinin ardından kapatılması için sözleşme yenilenmemesi üzerine Kaymakamlığın devreye girmesiyle 2010 yılına kadar açık kaldı. 2010 yılında Orman İşletme Müdürlüğüyle yapılan protokol fesih edildi ve kapatıldı. Doğasıyla herkesin hayran kaldığı Kertil Mesire alanı kaderine terkedildi. 4 yıldır kapalı olan Kertil Mesire Alanının camları kırılmış metruk bir yapıya dönüşmesi, hafta sonları aileleriyle birlikte pikniğe giden vatandaşların tepkilerine neden oluyordu.  Kaderine terkedilen Mesire alanın turizm alanında gelişmekte olan Sındırgı’ya yakışmadığından dolayı hizmete açılması için Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş talimat verdi. Talimat doğrultusunda Orman İşletme Müdürlüğü ve Belediyemiz ortak çalışma yaptı. Mesire alanının Belediyeye devredilmesine yönelik protokol imzalanarak devri yapıldı.

Sındırgının dışa açılan kapılarını hizmete açtıklarını belirten Başkanımız Yavaş; “ İlçemiz turizm alanında her geçen gün gelişiyor. Turlarla ilçemize gelen misafirlerimizin açık havada kahvaltı yapabilecekleri bir yer olan Kertil Mesire alanı 4 yıldır kapalıydı. Burası kapalı olduğu için camları kırılmış, tahrip olmuş durumda açıkçası metruk bir bina halindeydi. Bu yapı ilçemize yakışmıyordu. Muhteşem doğaya sahip mesire alanı adeta kaderine terkedilmiş bir haldeydi. Belediye olarak metruk binanın turizme kazandırılması için çalışma başlattık. Mesire alanının devri yapıldı. Gerekli düzenlemeler yapılınca halkımızın hizmetine açacağız. Dışarıdan gelen misafirlerimiz Kertil’de kahvaltılarını, pikniklerini yapabilecekleri gibi Şerif Paşa Çay Ocağında da yorgunluk kahvelerini gönül rahatlıkla içebilecekler. İlçemizin doğasıyla, tarihi yerleriyle en iyi şekilde tanıtımını yapabileceğiz” dedi.

Belediye Başkan Vekilimiz Hasan Daşkafa, Belediye Başkan Yardımcımız Emin Uygar Çelik, Belediye Meclis Üyelerimiz Mehmet Zengin, Mehmet Yavuz ve Orman İşletme Müdürlüğü Merkez Şefi birlikte mesire alanında incelemelerde bulunarak devir teslim işlemlerini yaptılar.