Festival Toplantısı Yapıldı

Cumartesi, 29 Mayıs 2021

İlçemizde bu yıl 16.sı gerçekleştirilecek Uluslararası Yağcıbedir Halı Kültür ve Sanat Günleri toplantısı Belediye Otelinde gerçekleştirildi. Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş başkanlığındaki toplantıya Belediye Başkan Yardımcımız Emin Uygar Çelik, Birim Amirlerimiz ve 73 Mahalle Muhtarı katıldı.

Bu yıl ilk defa Kapalı Pazar yerinde fuar ortamında yapılacak festival hakkında muhtarlara slayt eşliğinde bilgi veren Başkanımız Yavaş; “ Her mahallemizin festival alanında stant açmasını bekliyoruz. Açılan stantlarda mahallelerimizde ki doğal ürünler sergilenebilir. İlçemiz, çok büyük olmamasına rağmen doğasının güzelliği ve halkın arasındaki sıcak kaynaşma, ilçeyi çekici hale getirmiş. Festivalin daha ilk yılında, ilçenin bu çekici özelliğinin yakından görünmesi dikkat çekmişti. Festivale, her geçen yıl ilgi daha da artıyor. Bizim amacımız, ilçemizi daha geniş çevrelere tanıtmak ve halkımız arasındaki bu sıcak kaynaşmayı sürdürmektir. Bu arada, esnafımızın da ürünlerinin tanıtımına ve pazarlanmasına imkân sağlamaktır. Festivalin, ilçemizin doğal ve kültür değerlerinin tanıtımının yanı sıra, ekonomik yönden de gelişmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu vesileyle, çalışmalarımıza destek veren halkımıza ve etkinlikte görev alan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Festivalin, gelecek yıllarda da daha büyük heyecanla ve coşkuyla kutlanacağını umut ediyorum.” dedi.

Toplantıda Yağcıbedir Halısı, Kültürel etkinlikler, görsellik, Festival yürüyüşü, katılım, stantları, Turizm etkileri, Uluslararası tanıtım ve konserler masaya yatırılarak değerlendirildi. Kapalı Pazar Yerinde yapılacak festival Sındırgının Kurtuluş günü olan 3 Eylül tarihinde başlayarak 7 Eylülde sona ereceği kaydedildi.