Evi Yanan Aileye Yardım Eli

Cuma, 28 Mayıs 2021

İlçemize bağlı Umurlar mahallesinde oturan ve evlerinde çıkan yangında tüm eşyaları kullanılamaz hale gelen Deniz ailesine ı Belediyemiz ve esnafımız yardım eli uzattı.

İlçe merkezine yaklaşık 17 kilometre mesafede bulunan Umurlar mahallesinde Mevlüt Deniz’e ait evde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıkmıştı. Yangında can kaybı yaşanmazken, evde maddi hasar meydana gelmişti.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Durak ve Fen İşleri Müdürü Şakir Akbaş, Deniz ailesinin evlerini ziyaret edip yanan evde inceleme yaptı ve ihtiyaçları tespit etti.

Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş Belediyenin her yönüyle halkın yanında olacağını belirterek; “ Belediye olarak zor durumda olan vatandaşlarımıza yardım etmek boynumuzun borcudur ve gerekli yardımı yapacağız. Ailemize geçmiş olsun.  Evi yanan aileye yardımlarını esirgemeyen esnafınıza ve personelimize teşekkür ederim” dedi. Başkanımız Yavaş, sosyal belediyecilik anlayışıyla ihtiyaç sahibi olan ailelere vakit kaybetmeden yardımda bulunduklarını söyledi. Evi yanan aileye yardım elini uzattıklarını ve acılarını bir nebze de olsun hafifletmeye çalışacaklarını dile getiren Başkanımız Yavaş, evin tamirinin en kısa sürede yapılacağını belirtti.

Yangında evi zarar gören Deniz ailesi, kendileriyle ilgilenen Başkanımız Yavaş’a teşekkür ederek; “Belediyemizin desteği ile toparlanıyoruz. Başkanımıza maddi ve manevi destekleri için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Aileye bu zor günlerinde destek olmaya çalışan Sındırgı Belediyesi ve esnaflar neredeyse tüm eşyaları yanan ve evi hasar gören ailenin badana ve boyasının yapılması, Kapı Pencerelerin değiştirilmesi, Mutfak Dolabının yapılması, Elektrik tesisatının değiştirilmesi ve ev eşyalarının yenilenmesi işlerini üstlendi.