Bahane Değil, Hizmet Üretiyoruz

Cuma, 28 Mayıs 2021

Balıkesir Büyük Şehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur ve Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş, Mahalle Muhtarları ile toplantı yaptı. Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi konferans salonunda toplantıda muhtarları dinleyen Başkan Uğur, Sındırgının mahallelerindeki sorunları tek tek öğrendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur muhtarlar toplantısı için geldiği Sındırgı’da Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sonrası Belediye Meclis Üyemiz Mehmet Akar’ın kayınvalidesinin cenazesine katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur ve Belediye Başkanımız Yavaş cenaze namazından sonra METEM’e mahalle muhtarları toplantısına geçti. Başkanımız Yavaş, seçim öncesi vaatlerin havada kalmayacağını ve sorunların çözüleceğini kaydetti.

73 Mahalle muhtarının katıldığı toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur hem muhtarlarla tanıştı hem de mahallelerin sorunlarını öğrendi. Muhtarların söylediği sorunları tek tek not alan Başkan Uğur sorunların bir an önce çözülmesi için daire müdürlerine talimat verdi.

“SORUNLAR HEP AYNI; SU KANALİZASYON, ALT YAPI”

Belediyemizin de katıldığı ortak toplantıda mahallelerin sorunları gündeme geldi. Toplantıya, Başkanımız Yavaş, Birim amirlerimiz, Belediye Meclis üyelerimiz, Mahalle Muhtarları ve BASKİ Daire Başkanları katıldı.  Toplantıda Mahalle Muhtarları tek tek söz alarak mahallelerindeki genel sorunlar hakkında bilgi verdi. İlçe mahallelerinde yaşanan sorunların başında su yetersizliği, kanalizasyon gibi alt yapı sorunları, mahalle içinde ve giriş çıkışlarındaki yolların bozuk olması dile getirildi.

“BAŞKAN YAVAŞ’A TEŞEKKÜR EDERİZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur’un katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda mahallelerin sorunlarını dile getiren muhtarlar, mahallelerine hizmetlerinden dolayı Başkanımız Yavaş’a teşekkür ettiler.

Katılımlarından dolayı toplantı sonunda muhtarlara teşekkür eden Uğur toplantıyı sonlandırarak Kapalı pazaryerinde Ak Parti İlçe Başkanlığı tarafından verilen iftar yemeğine katıldı. İftar yemeğinde Belediye Başkanımız Yavaş ile birlikte vatandaşlarla aynı masada orucunu açtı.

“BAHANE DEĞİL, HİZMET ÜRETİYORUZ”

İftar sonrası konuşma yapan Belediye Başkanımız Yavaş vatandaşlara müjde verdi. Hiçbir bahaneye sığınmadan hizmet ürettiklerini ifade eden Başkanımız Yavaş; “ Bugün burada Jeotermal firmasının sahipleri var. Bizim geldiğimizden beri 3,5 aydan beri sürekli çalışıyorlar. 5 yıldan beri yapılamayan işi 3,5 ay gibi kısa bir sürede yaptılar. Şuanda jeotermal isale hattı barajın kapaklarına kadar geldi. Ondan sonra Simav çayından geçerek 4 bin 500 metre isale hattı kaldı. 3 Eylülde sındırgının kurtuluş günü o buharı, özlemini çektiğimiz o sıcak suyu ilçemize getirip temiz enerji ile jeotermali sındırgıyı tanıştıracağız. Kurtuluş günümüz aynı zamanda jeotermalle ilçemizin buluşması olacak. Hayırlı Uğurlu Olsun. Bu yılın sonunda da Sındırgı merkezinden geçen çevre yolunun ihalesi yapılacak aynı Bigadiç’te olduğu gibi Koca köprüden Cüneyt boğazı birbirine bağlayarak ağır taşıtların çevre yolundan geçmesi sağlanacak. Bu memleketin çalıştıktan gayret ettikten sonra çözülemeyecek sorunu yok. Biz bahane üretmeye değil, biz iş yapmaya geldik. Belediyenin borcu varmış, belediyenin şunu varmış o bahaneye bu bahaneye sığınıp yerimiz dar demiyoruz. İş yapacağız, üreteceğiz, parayı bulacağız şu memleketi ihya edeceğiz. Çünkü bu memleketi ve sizleri seviyoruz. İnşallah şu güzel günlerin hürmetine İsrail zulmünün olduğu Filistin’li kardeşlerimize de bir yol açar diyorum. Gazanız mübarek olsun Allah yar ve yardımcınız olsun” dedi.

“EKREM YAVAŞ’LA HİZMETLER DEVAM EDİYOR”

Belediye Başkanımız Yavaş’tan sonra kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, hizmet yağmurlarının  devam ettiğini belirterek; “ 30 Mart yerel seçimlerinde sonra Sındırgıda Ekrem Yavaş 2009’da kaldığı yerden devam ediyor. Hizmetler devam ediyor. Bugünde bizler büyükşehir olarak Sındırgıya geldik. Bütün mahalle muhtarları ve Belediye Meclis Üyeleriyle bir toplantı yaptık. Sorunları tespit ettik talepler nedir ne istekler var öğrendikten sonra sizlerle iftarımızı yaptık. Ülkemizde güzel Ramazan geçiriyoruz huzur içinde. Ama bizim gibi iftar yapamayan Filistin’de, Suriye’de ve Irak’ta Müslüman kardeşlerimiz var. Bütün duamız onların da bir an önce selamete çıkması bu zulmün bitmesi. Onlar içinde dua ediyoruz. İnşallah 10 Ağustos tarihinde Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı Çankaya’ya oturtacağız. Başbakanımız hizmetlerine Çankaya’da Cumhurbaşkanı olarak devam edecek. Ramazandan sonra çalışmalarımızı hızlandırmalıyız. Hepinize hayırlı Ramazanlar görüşemezsek hayırlı Bayramlar diliyorum” dedi.