Belediye Başkanımız İsrail Vahşetini Kınadı

Cuma, 28 Mayıs 2021

Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş, İsrail’in Filistin halkına yönelik yaptığı katliamı bir açıklama yaparak kınadı.

Belediye Başkanımız açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “ İsrail bütün dünyanın gözü önünde Filistin’i bombalıyor, kadın ve çocukları öldürüyor, binalarını tahrip ediyor, ağaçlarını kesiyor. İçinde bulunduğumuz Ramazan ayında Ortadoğu başta olmak üzere birçok bölgede insanlığı derin üzüntüye sevk edecek olaylar yaşanıyor. Önce hava ve denizden olmak üzere, daha sonra da karadan yapılan orantısızca saldırılarda 7 gün içinde kadın, çocuk ve gençlerin de olduğu 200’e yakın Müslüman kardeşimiz hayatlarını kaybetmiş ve binlerce sivil vatandaş yaralanmıştır. Müslüman âleminin yaşadığı bu zulmün durdurulması noktasında, dünyada söz sahibi olan kuruluş ve devletlerin ses çıkarmaması üzüntüyü kat kat arttırmaktadır.

Suriye’de insan hakları arayanlar ise Filistin için tek kelime dahi etmiyorlar. Bütün dünyanın bu zulme sessiz kalması insanlık tarihinde kara bir lekedir. Rabbim Filistin’deki bu zulme uğrayan, Doğu Türkistan’daki, Suriye’deki, Irak’taki kardeşlerimizin yardımcı olsun. Herkes görmezden gelse, sırtını dönse biz Türkiye olarak sırtımızı asla Filistin’e dönmeyeceğiz ve haykırmaya devam edeceğiz. Bu katliamları yapan İsrail’i şiddetle nefretle kınıyoruz. Filistin’de şehit düşen Müslüman Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet tüm İslam âlemine baş sağlığı diliyorum’