Yavaş; “Esnafımız Daha Çok Desteklenmeli”

Cuma, 28 Mayıs 2021

Balıkesir Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Fehmi Erdem ve yönetim kurulu üyeleri Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş’a tanışma ziyaretinde bulundu. Sındırgı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Halil Güner, Sındırgı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nail Altay, Balıkesir Tuhafiyeciler Odası Başkanı İsa Erol, BESOB Başkanı Fehmi Erdem’e eşlik etti. Ziyarette esnafın sorunları ve yaşadıkları sıkıntılar gündeme geldi.

Sındırgı’da esnaflara daha çok destek verilmesi gerektiğini belirten Belediye Başkanınız Yavaş ; “ İlçemizde her geçen gün esnaf sayımızda bir düşüş var. Bu düşüşün önüne geçmek için teşviklerden esnafımız haberdar edilmelidir. Körfezdeki esnaf ile Sındırgı’daki esnaf bir tutulmamalıdır. Esnafımıza yönelik KOSGEB hibelerinden yararlanabilmeleri için destek olunmalı. Sındırgı esnafı için pozitif ayrımcılık istiyoruz. Biz her zaman olduğu gibi esnafımızın yanındayız, esnafımızın sorunlarının birebir takipçisi olacağız bizimle ilgili olan konularda, bizimle ilgili olmayan konularda ise köprü görevi görmeye hazırız. Esnafımızın sıkıntısının giderilmesi demek; bir yerde insanımızın mutluluğu ve refahı demektir. Bu açından baktığımız zaman, bizimde, büyükşehir belediyemizin de aynı şekilde, diğer kamu kurum kuruluşları her şekilde esnafımız ile ilgili sorunları en üst düzeyde sorunları dile getiriyorlar. Bunların çözümü konusunda da, ortada çok ciddi bir irade var. Belediye olarak esnaflarımızın yaşadığı sıkıntıları çözebilmek için başta esnaf odaları olmak üzere diğer yetkililer ile her zaman temas halinde olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

 

BESOB Başkanı Erdem, “Belediyesiz esnaf, esnafsız belediye olmaz. Esnaflarımızın sorunlarının çözümü noktasında desteklerinizi bekliyoruz” dedi. Ziyarette Birlik Yönetim Kurulu üyesi ve Balıkesir Tuhafiyeciler Odası Başkanı İsa Ero