Dere Temizliği Büyük Önem Taşıyor

Cuma, 28 Mayıs 2021

İlçemizde bulunan ve halk tarafından Ilıcalı deresi olarak bilinen derede Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüze bağlı ekipler tarafından temizlik çalışması yapıldı.  İlçe içerisinden geçen 1500 metre uzunluğunda 7 metre genişliğinde olan Ilıcalı deresinin ıslah çalışması Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş’ın daha önce görev yaptığı dönemde ıslah edilmişti. Dere ıslah çalışmasıyla su taşkınlarının önüne geçildiği gibi, aynı zamanda ilçe merkezinin daha modern bir görünüme kavuşması sağlanmıştı.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan, Belediye Başkanımız Yavaş, şu ifadelere yer verdi: İlçemiz içerisinden geçen bu dere, yıllardır bakteri üretir halde idi, ve insan sağlığını tehdit edici unsur içermekte idi. Dere Islah çalışması yapmamızla birlikte bu sorun ortadan kalktı. Islah edilen derenin temizliği de büyük önem taşıyor. Bu nedenle Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüze bağlı ekipler Ilıcalı deresinde peyder pey temizliğini ve otlarını biçiyor.  İlçe halkımızdan tek ricam, bu deremize her ne şekilde olursa olsun atık ürünlerini atmamaları, daha temiz daha güzel bir Sındırgı için, hep birlikte bu ortak kullanım alanlarımızı korumamız gerekir” dedi.

Belediyemiz ekipleri Ilıcalı deresinin otlarını biçerek, katı atıkları da temizledi.