Osmanlar Mahallesi Yolu Yenileniyor

Cuma, 28 Mayıs 2021


İlçemize bağlı Osmanlar Mahallesi yolunda Belediye Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekipler çalışma başlattı. 20 yıl önce Osmanlar mahallesinin Sındırgı Simav yoluna 5 km’lik bağlantı yolu asfaltlanmış ve ulaşıma açılmıştı. Zaman içerisinde bozulan yola ara ara yama çalışması yapılarak günümüze kadar gelse de aşırı yağışlarda tamamen bozulması üzerine Belediyemiz tarafından eski asfalt kaldırılarak, yeniden asfaltlanabilmesi için stabilize malzeme çekildi.

Belediye Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekipler 5 km’lik yolda çalışma yaparken Sındırgı Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş çalışmaları yerinde takip ederek bilgi aldı. Yola çekilen malzemelerin tamamen zemine oturduktan sonra asfaltlama yapacaklarını belirten Başkanımız Yavaş; “ 1 Nisan’da yürürlüğe giren Büyükşehir yasasıyla köylerimiz mahalle statüsüne kavuştu ve belediyemize bağlandı. Mahallelerimize bütün hizmetler belediyemiz tarafından yapılıyor. Yaz döneminde mahallelerimizin yollarının bakımını gerçekleştirmek için ekiplerimiz çalışmalarına devam ediyor. Bağlantı yollarının asfaltları çok bozuk olmayan mahallelerimizde yama çalışmaları devam ederken, çok bozuk olan mahallelerimizin yollarını tekrar asfaltlanabilecek hale getirmek için çalışıyoruz. Osmanlar Mahallemizi Sındırgı Simav yoluna ulaştıran 5 kilometrelik yolun zemini oldukça bozuk olduğundan dolayı daha önce asfaltlanmış olan zemin sökülerek yerine stabilize malzeme çekiliyor. Çekilen malzeme tamamen oturduktan sonra önümüzdeki yaz döneminde asfaltlanacak. Bunun yanında diğer mahallelerimizde yama çalışmalarımız devam ediyor. 1 Nisan’da yürürlüğe giren Büyükşehir yasasıyla mahallelerimiz hizmeti daha kısa sürede ve daha iyi şekilde almaya başladılar. Büyükşehir yasasının bu bakımdan mahallelerimiz için çok faydalı olduğuna inanıyorum” dedi.

5 km’lik yolun tekrar asfaltlanması için Belediye Ekiplerimizin çalışmalarından memnun kalan Osmanlar Mahallesi sakinleri ise; “ Mahallemizin yolu asfaltlanalı 20 yıl oldu. Aşırı yağışlar ve ağır tonajlı kamyonların kullanılması üzerine asfalt zeminde çukurlar oluşuyor ve yaz döneminde yama çalışmaları yapılıyordu. Yolumuzun daha kullanışlı olması için Belediye Başkanımıza eski asfaltı kaldırtıp yeni asfalt yaptırdığı için teşekkür ediyoruz.” diye konuştular.

Osmanlar Mahallesinde yol çalışmalarından sonra vatandaşlarla sohbet eden Başkanımız Yavaş’a çocuklar sevgi gösterdi.