Bu Yıl Ramazan Bir Başka

Cuma, 28 Mayıs 2021

Belediyemiz tarafından Ramazan geleneklerini yaşatmak, ilçe halkına eski ramazan aylarını hatırlatmak ve çocukların aileleri ile birlikte hoş vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla düzenlediği İftar yemeği ve Ramazan Eğlencelerine katılım oldukça yoğun oluyor

Şerif Paşa Meydanı’nda düzenlenen etkinlikler sokak iftarlarıyla başlıyor. Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş, Belediye Meclis Üyelerimizin katılımıyla her gün başka bir mahallenin Camii sokağında vatandaşlara iftar veriliyor. Belediye Başkanımız Yavaş orucunu vatandaşlarla birlikte açıyor.

İftar yemeğinin ardından Şerif Paşa Meydanı’nda düzenlenen Belediyemiz Ramazan Eğlencelerinde meddah, ateşbaz-ateş gösterileri, orta oyunu, sihirbaz gösterisi, Hacivat-Karagöz gösterileri yapılarak, kurulan oyun parklarıyla çocukların dolu dolu bir ramazan gecesi geçirmeleri sağlanıyor.

Vatandaşlarımızın büyük ilgi gösterdiği iftar yemeğinde bir konuşma yapan Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş “Hepinizin Ramazanı Mübarek olsun. Herkesin hayrı, orucu, duaları kabul olsun. Allah bütün dualarımızı Kabe’de edilen dualar olarak kabul etsin. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Sındırgı’da bu yıl farklı bir ramazan ayı etkinlikleriyle Ramazanı şenlendirelim dedik. Hep beraber ibadetimizi de, eğlencemizi de, birlikteliğimizi de Allah daim etsin. Memnuniyetinizin inşallah daha üst noktalara çıkmasını sağlayacak hizmetler yapmak dileğimizle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Her zaman hizmetin en iyisini sunmaya devam edeceğiz. Hayırlı Ramazanlar” dedi.

Başkanımız Yavaş’ın konuşmasının ardından devam eden programla yedisinden yetmişine tüm Sındırgılılar Şerif Paşa Meydanında Ramazan etkinliklerinde renkli bir gece geçirerek, kendilerine bu imkânı sağlayan Belediye Başkanımız Yavaş’a teşekkür ettiler.

Her gün Belediyemiz ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla verilen iftar yemeğinin ardından Şerif Paşa Meydanında, ateşbaz-ateş gösterileri, orta oyunu, sihirbaz gösterisi, Hacivat-Karagöz gösterileri, değişik yarışmalar, Orta Oyunu ve güğümde şerbet ikramının yanı sıra oyun parklarının hizmet vermeye devam edecek.