1500 kişi bir ilk yaşadı

Cuma, 28 Mayıs 2021

İlçemizde  her akşam yaklaşık 1500 vatandaşın katılımıyla gerçekleşen sokak iftarları, tüm mahalle sakinlerini bir araya toplayarak birliğin ve beraberliğin en güzel örneğini gösteriyor.

Sındırgı Belediyesi Sokak iftarları Çavdaroğlu Mahallesinde devam etti. 1500 mahalle sakinin eşlik ettiği sokak iftarına Sındırgı Belediye Başkan Yardımcıları Şevket Barkır, Emin Uygar Çelik, Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Yavuz, Mevlüt Yıldız, Mehmet Zengin, Hasan Avcı, İlçe Müftüsü Halil Hazar ve vatandaşlar katıldı.

Akşam ezanının okunmasıyla birlikte açılan oruçların ardından vatandaşlar hep bir ağızdan dualar ederek, Ramazan ayının manevi havasına ve bereketine ortak oldu. İlçe Müftüsü Hazar’ın duasıyla oruçlar açıldı.

Ramazan Ayı’nın bereketini hep birlikte yaşamanın bu mübarek günleri daha anlamlı kıldığını belirten Barkır, “Bu yıl bir ilke imza atarak mahalle iftarları düzenledik. İftarlarımızı sizinle açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu sofralar paylaşma duygusunu, bölüşme duygusunu geliştiriyor. Bu yıl sofralarda hep beraber buluşuyoruz. Bu güzel atmosferi birlikte paylaşıyoruz. Ramazan ayı kardeşlik ve dostluk ayı, hepimiz burada aynı noktada bir araya geliyoruz. Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş çok istemesine rağmen Ankara’da toplantı olduğu için katılamadı. Ama size çok selam söyledi” şeklinde konuştu.

Her akşam farklı bir mahallede iftar sofrası kurarak dostluk ve kardeşliği pekiştirecek olan Sındırgı Belediyesi, Ramazan Ayı boyunca binlerce vatandaşı sofrasında misafir edecek.