Sanayii Camiinde iftar

Cuma, 28 Mayıs 2021

Bu yıl Ramazan ayının getirdiği manevi atmosfere uygun bir program hazırlayan Sındırgı Belediyesi, İlim Yayma Cemiyeti ve İlçe Müftülüğü Ramazan geleneğini yaşatmak ve Ramazan ayının ruhuna uygun toplumsal kaynaşmayı sağlamak amacıyla bir ilke imza atarak  “Mahallede İftar Var “programını başlattı. Sındırgı merkezinde 11 mahalle ve merkeze bağlı 6 mahallenin camilerinin bulunduğu sokakta ilki 30 Haziran Pazartesi günü Sanayii Camiinde gerçekleşen iftar etkinliği, diğer camii sokaklarında da uygulanacak. Sanayii Camiinde gerçekleşen iftar yemeği öncesi mahalleli iftar yemeğine davet edildi. Esnaf ve Mahalle sakinlerinin katılımıyla yaklaşık 750 kişi aynı sofrada orucunu açtı. Hocaların okuduğu dualar eşliğinde oruçlarını açan mahalle sakinleri uygulamadan memnun olduklarını ifade ettiler.

Ramazan Ayı’nın ibadetin, toplumsal dayanışmanın, paylaşmanın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin en yoğun yaşandığı ay olduğunu belirten Belediye Başkan Yardımcısı Şevket Barkır , “Sındırgı halkına güzel bir Ramazan Ayı yaşatmak için bütün hazırlıklarımızı yaptık. Her akşam bir mahallemizde iftarımızı vatandaşlarımızla birlikte açacağız. İftar sonrası da düzenleyeceğimiz etkinlikler sayesinde eski Ramazan akşamlarını hep birlikte yaşayacağız” dedi.

Sındırgı Belediyesi, Ramazan Ayı’nda Akhisar Caddesi’nde kurduğu iftar çadırıyla her akşam 300 vatandaşa iftar yemeği verirken her gün de farklı bir mahallede ayrı iftar yemeği veriyor.  Unutulmaya yüz tutmuş mahalle kültürünü yeniden yaşatan ve mahalle sakinlerini bir araya getiren “Mahallede İftar Var “etkinliği bu yıl 17 mahallede düzenlenecek. Komşuluk ilişkilerini güçlendiren iftar sofraları ile aynı mahallede oturup, birbirini tanımayan insanlar aynı sofrada buluşacak. İftar sofralarının yanı sıra ramazan eğlenceleri de bu yıl mahallelerde kurulacak. Kaybolmaya yüz tutmuş adetlerin ve mahalle kültürünün mahalle iftarlarıyla yeniden yaşatılacağını belirten Barkır, mümkün olduğunca mütevazı sofralarda oturarak, zengin fakir gözetmeksizin aynı sofrada oruç açmanın mutluluğunu yaşayacaklarını söyledi. Yine mahalle iftarlarıyla çocuklar ve ailelerine, Osmanlı şerbeti ikram edildi.