On Bir Ayın Sultanı ‘Ramazan Geceleri’ İle Renklenecek

Cuma, 28 Mayıs 2021

Belediyemiz Ramazan Geceleri etkinliğini 5 yıl aradan sonra bu yıl da gerçekleştiriyor.

Ramazan ayı boyunca sürecek olacak Ramazan Gecelerinde her akşam farklı programlar yer alacak.11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayında yarından itibaren başlayacak olan Ramazan Geceleri, Şerif Paşa Meydanında düzenlenecek. İftar saatinin ardından başlayacak olan Ramazan Gecelerinin bu yılki organizasyonunu yine Kavuklu üstlendi. Ramazan Sokağı’nda ayrıca esnaflar da stant açarak yer alacak.

Kavuklu tarafından düzenlenecek etkinliklerde Hacivat ve karagöz canlı performans, Gölge Oyunu, Orta Oyunu, Köy Seyirlik Oyunu, Aşuk – Maşuk, Çocuk animasyonu, Yüz Boyama, Ödülü Yarışmalar, Semazen, Sihirbaz gösterisi, Meddah, Ateşbaz, Sohbet ve İlahi Dinletileri olacak. Ramazan sokağında ayrıca Osmanlı şerbetçisi ve pamuk şekerci de yer alacak.

Ramazan Gecelerine vatandaşlardan yoğun talep geldiğini belirten Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş, Ramazan Ayı’nın ibadetin, toplumsal dayanışmanın, paylaşmanın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin en yoğun yaşandığı ay olduğunu belirterek şöyle dedi: “On bir ayın sultanı Mübarek Ramazan Ayı, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin, paylaşmanın en yoğun yaşandığı ay. Ramazan Ayı’nın bir diğer vazgeçilmezi de Ramazan eğlenceleri. Şerif Paşa Meydanına kurulacak Ramazan etkinlik alanımızda halkımıza bir ay boyunca unutulmaz bir Ramazan yaşatacağız. Hemşerilerimiz hem geçmiş Ramazanları yâd edecek hem de eğlenecek.” dedi