Belediyemiz Güreş Takımının Çeyrek Final Sevinci

Cuma, 28 Mayıs 2021

653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine katılan Belediyemiz Güreş Takımında yer alan Hamza Altıntaş Teşvik 2 Boy’ da çeyrek finale yükseldi. Çeyrek final müsabakalarında rakibi Şükrü Karapınar ile yaptığı müsabakada ise puanlamada kaybetti. Hamza Altıntaş ile Şükrü Karapınar’ın müsabakası yapılırken yan tarafında 652. Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban ve Osman Aynur’un Başpehlivanlık çeyrek final müsabakası yapılıyordu.

Kısa bir süre önce Belediyemiz, İlim Yayma Cemiyeti ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde açılan yaz okulunda güreş kursu açılmıştı. Ata sporumuza ve Milli Değerlerimize sahip çıkan Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş, güreşçileri kursta öğrendiklerini en iyi sergileyecekleri yer olan Kırkpınar Yağlı Güreşlerine gönderdi.

 

Yağlı Güreşlerin ilk gününün en ilginç olayı ise 343 pehlivanın güreştiği Küçük Orta Küçük Boy’da yaşandı ve Belediyemiz Güreş Takımında yer alan Cemil Işık ile Emre Kıymaz 343 pehlivanın içinden kurada birbirlerini çekti. Bu müsabakada Cemil, Emre’yi geçerek bir üst tura çıktı. Bir üst turda ise Cemil Işık puanlamada kaybetti. Daha önce birkaç defa Kırkpınar Yağlı Güreşlerine katılan Teşvik 2 Boy’da güreşen Hamza Altıntaş 125 pehlivanın arasında son 16’ya kalma başarısı gösterdi. Güreşçilerimiz, Fatih Atlı, İsmail Balaban, Recep Kara, Abdullah Güngör, Mehmet Yeşil Yeşil gibi başpehlivanları er meydanında canlı seyrettiler. Bütün gün Er Meydanı Kırkpınar’da güreşleri seyreden güreşçilerimiz daha sona Selimiye Camii başta olmak üzere tarihi yerleri gezme imkânı buldular. Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin sona ermesinden sonra hediyelik alışverişlerini yaparak Sındırgı’ya döndüler.