Güreşçilerimiz Kırkpınar Er Meydanında

Cuma, 28 Mayıs 2021

Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş’ın göreve gelmesiyle kurulan güreş takımı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine 17 güreşçi ile katıldı. İlim Yayma Cemiyeti Sındırgı Şube Başkanı Salih Durak ve Ailelerin dualar eşliğinde uğurladıkları güreşçiler Edirne’ye hareket etti.  Edirne İlim Yayma Cemiyeti Yüksek Öğrenim Yurdunda kalan güreşçiler faklı duygular içinde olduklarını belirttiler. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine katılmalarını sağlayan Belediye Başkanımız Yavaş’a çok teşekkür ettiler.

Ata sporuna büyük önem veren Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş daha önce görev yaptığı dönemde Yağlı Güreşleri Sındırgı’da geleneksel hale getirmiş ve her yıl düzenli olarak Sındırgı’nın kurtuluş gününde yağlı güreş yapılmasını sağlamıştı. Başkanımız Yavaş’ sız geçen yıllarda Ata Sporumuz unutulmaya yüz tutmaya başlamıştı.  Başkanımız Yavaş göreve başlamasıyla güreş severlerin hasret kaldıkları güreşlere yeniden kavuşacağını müjdeledi.

 

Tarihinde Gacaroğullarını, Şerif pehlivanları ve Mehmet Ali Yağcıları gibi önemli pehlivanları yetiştiren Sındırgı’da yeni pehlivanlar yetişmesi için Belediyemiz, İlim Yayma Cemiyeti ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan yaz okulunda güreş takımı oluşturuldu. Turgay Altıntaş Hocanın yetiştirdiği güreşçiler Belediyemizin katkılarıyla Tarihi Kırkpınar Güreşlerinde boy göstermenin gururunu yaşıyorlar. 20 Haziran Cuma günü başlayan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde İlçemizi başarıyla temsil ettiler. Hayatlarında ilk defa Kırkpınar’da güreşme imkânı bulan güreşçiler , “ Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Onunla güreş yeniden hayat buldu. Başkanımızın verdiği destekle bu yıl güreş kursu açıldı ve bizleri Kırkpınar’a gönderdi. Bizlerde elimizden geldiği kadar ilçemizi başarıyla temsil edeceğiz” diye konuştular. 1872 güreşçinin katıldığı Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri Pazar günü yapılacak güreşlerle son bulacak.