Üniversitenin Yol Sorununa Kesin Çözüm

Cuma, 28 Mayıs 2021

İlçemizde bulunan Meslek Yüksek Okulunun yolu bozuk ve ilçeye yakışmıyordu. Rızaiye Mahalle sakinleri durumu Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş’a iletmesinin ardından Fen İşleri Müdürlüğümüz üniversite caddesinde incelemelerde bulundu.

Mahalleli tarafından ayrıca eski Yaylacık yolunun asfaltında oluşan çukurlardan evlerine su sıçradığı ve evlerinin duvarlarının çok kötü göründüğü dile getirilmişti. Mahalle sakinlerinin şikâyetlerini dikkate alan Belediye Başkanımız Yavaş Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerini oraya yönlendirdi. Yapılan incelemelerde Sarıçalı parkı yanında yer altında çıkan su yolun bozulmasına neden olduğu tespit edildi.


Üniversite caddesi üzerinde bulunan İlçe dışından gelen öğrenci ve aileleri tarafından eleştiri konusu olan yola kökten çözüm bulundu. Parkın yanı kazılarak drenaj boruları döşenerek yer altından çıkan suyun yolu bozulması önlendi. Daha önce hiçbir çalışma yapılmayan yoldan evlerin duvarlarına su kaydığı dile getirildi. Belediyemiz ekipleri bozuk asfaltı kaldırarak yola kilitli parke taşı döşemesi yaparak yıllardır süren sorunu çözüme kavuşturdu.  Yıllardır bekletilen sorunların çözümünü sağlayan Belediye Başkanımız Yavaş’a teşekkür eden Mahalle sakinleri; “ Başkanımızdan Allah Razı Olsun şimdiye kadar yapılmayan yolları bir defa söylememizle yaptırdı. İlçenin göz bebeği konumunda bulunan Üniversitenin yolu okula hiç yakışmıyordu. Burası ilçemizin vitrini konumu gibi. Çünkü kayıt zamanında, kep törenlerinde hep ilçe dışından okula geliyorlar ve bozuk yolu kullanmak zorunda kalıyorlardı. Bozuk yol ilçemiz için olumsuzluk teşkil ediyordu. Çünkü üniversitesinin yolu bozuk ilçeden bir hayır gelmez intibası oluşuyordu. Belediye Başkanımıza bu konuyu iletmemizden kısa bir süre içinde ekipleri buraya göndererek bozuk yol sorununu kökten çözdüğü için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştular.