Yarım Asır Sonra Onarıldı

Cuma, 28 Mayıs 2021


Balıkesir’in Büyükşehir olması ve köylerin mahalleye dönüşmesi meyvelerini vermeye devam ettiği belirtildi.  Köylülerin şimdiye kadar bürokrasiye takıldığı için alamadıkları hizmetleri Büyükşehir yasasıyla en hızlı ve en iyi şekilde aldığı kaydedildi. Bayırlı Mahallesinde yıllardır köylülerin imece usulü yaptığı işleri Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yapılıp teslim edildi.  Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş, Bayırlı Mahallesinde bulunan Camii’nin 50 yıldır bakımı yapılmadığından dolayı sürekli su akıtan çatısının yapılması sözünü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadı.

 

Belediye Başkanımız Yavaş geçtiğimiz günlerde Bayırlı Mahallesi sakinlerinin sorunlarını dinlemek için gittiğinde cemaat tarafından camiinin 50 yıldır çatı bakımı yapılmadığı ve yağmurlarda su akıttığı dile getirilmişti.  Cemaat ile camide incelemelerde bulunan Başkanımız Yavaş, çatının aktarılması için gerekli yardımı yapacağı sözünü vermişti. Bayırlı Camiinin bir an önce yapılması talimatı vermesinin üzerine Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler camiinin çatısının onarılması için çalışma başlattı. Camii çatısının 50 yıl önce imece usulü yapıldığını belirten mahalle sakinlerinden 65 yaşındaki Mehmet Karanfil “ Mahallemizdeki caminin çatısı yaklaşık 50 yıl önce imece usulü ile onarılmıştı.

 

O zamandan bu yana başka tadilat olmadığı için yağmurlarda çatı akıtıyordu. Yerel seçimlerden önce mahalleli olarak çatının tadilatının yapılmasın kararlaştırmıştık. Mahalle sakinleri çatıda kullanılmak üzere kavak vereceğini söylemişti. Seçimlerden sonra Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş ziyaretimize geldi sorunlarımızı dinledi. O gün camiinin çatısının onarılması gerektiğini söyledik. Allah Razı Olsun başkanımızdan camimizde gerekli incelemelerde bulundu ve Fen İşleri Müdürlüğüne talimat verdi. Çatının ağaçlarını mahalle sakinleri tarafından karşılandığı için geriye oluklarının yapımı ve kiremitlerin yenilenmesi kalmıştı. Başkanımız yaz döneminde mahalle de kimse olmaz, herkes tarlaya gider diye işçi de gönderdi. Bugün 50 yıldır onarılmayan camiinin çatısı belediye ekipleri ve köylüler işbirliği içinde onarılıyor. Başkanımızdan Allah Razı Olsun” dedi. Camiinin çatısının onarılmasıyla ilgili açıklama yapan Başkanımız Yavaş, Belediyenin imkânları ölçüsünde bütün mahallelerin eksikliklerinin giderilmesi yönünde ki çalışmaların tüm hızıyla devam edeceğini ifade etti.