Belediye Başkanımız Türk Dünyası Belediyeler Birliği Toplantısına Katıldı

Cuma, 28 Mayıs 2021

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Olağanüstü Genel Kurul toplantısı yurt içi ve yurt dışından birçok delegenin katılımıyla gerçekleştirildi. TDBB Olağanüstü Genel Kurulu, Pendik Green Park Otel’de gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş, Büyükşehir Belediye Başkan vekili olarak katıldı.

30 Mart yerel seçimlerinin ardından gerçekleştirilen toplantıda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yeniden TDBB başkanlığına seçildi. 26 ülkeden 1070’in üzerinde üye belediyesi ile ‘Yerel Yönetimlerde Bilgi ve Tecrübe Paylaşımı’ amacı doğrultusunda 10 yıldır çalışmalarını sürdüren TDBB’de yeni yönetim kurulu organları da belirlendi. Belediye Başkanımız Yavaş’ın temsil ettiği Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur Yönetim Kuruluna seçildi.

Toplantıya ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra Başkanlığını Birlik Kurucu Başkanı, İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Hayati Develi, Kırgızistan Yerel Yönetimler Başkanı, 10 farklı ülkeden 200 belediye başkanı ve meclis üyesi katıldı.

Toplantıyla ilgili olarak Belediye Başkanımız Yavaş; “Türk ve İslam dünyası halkları birbirine son derece bağlıdır. Acılarımız, sevinçlerimiz ve gurur duyduğumuz atalarımız ortaktır. Türk Dünyası Belediyeler Birliği olarak, Bizler de faaliyetlerimize bu bilinçle yön veriyoruz. Geçtiğimiz haftalarda Türkiye’nin Soma şehrinde ve Bosna Hersek’te yaşanan acıların bizleri nasıl kenetlediğine bir kez daha şahit olduk. Ülkemizdeki birçok belediye Bosna için seferber olurken, Üyelerimizin bulunduğu tüm coğrafyalardan da Soma için taziye mesajları yağdı, Birçok ülkede anma etkinlikleri düzenlendi. Bayraklar yarıya indirilerek millî yaslar tutuldu” dedi.