Belediyemiz Kandil Simidi Dağıttı

Cuma, 28 Mayıs 2021

Belediyemiz Berat Kandili sebebiyle ilçe genelinde bulunan bütün camilerde kandil simidi dağıttı.

Kurtuluş, af ve arınma gibi anlamlara gelen, Mübarek Ramazan Ayının da bir müjdecisi ve Şaban ayının 15. gecesi olan Berat Kandili dolayısıyla Belediyemiz vatandaşlara üç bin beş yüz kutu kandil simidi dağıttı. Kandil dolayısıyla belediye personeli cami önlerinde vatandaşlara kandil simidi dağıtırken, vatandaşlarda kandillerini unutmayan Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş’a ve belediye yetkililerini teşekkür ettiler.

Vatandaşlar kandillerde gerçekleştirilen simit dağıtımı organizasyonlarının kandili hatırlatmak ve geleneklerimizin unutulmaması açısından çok güzel bir çalışma olduğunu söylediler. Belediye Başkanımız Yavaş, kandillerin birlik, beraberlik ve kardeşlik ortamına katkı sağlayan eşsiz fırsatlar olduğu söyleyerek bu fırsatların değerlendirilmesi gereken önemli günler olduğunu ifade etti. Kandillerin kutsal günler olduğunu ifade eden Başkanımız Yavaş “Bu günlerde her zamankinden daha çok birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekir. Kandiller maneviyatımızın üst düzeyde olmamızı ve inancımızı daha da güçlenmesini sağlamaktadır. Tüm Hemşerilerimizin ve ayni zamanda tüm İslam Âleminin Berat Kandil’ini kutluyor, bu anlamlı gecenin birlik ve beraberliğimize hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.