Cumhuriyet Ortaokulunda Teknoloji Fuarı

Cuma, 28 Mayıs 2021

Cumhuriyet Ortaokulu salonunda gerçekleştirilen Bilim Fuarının açılışına Belediye Başkan Yardımcımız Şevket Barkır, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Güner, Milli Eğitim Şube Müdür Vekili Ali Ersen Çakıcı, okul müdürler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.


Bilim Fuarı açılış töreninde bir konuşma yapan Teknoloji ve Tasarım Dersi Öğretmeni Ömer Doğanlı, Teknoloji ve Tasarım Dersi öğrencileri bilimsel ve sistematik düşünmeye sevk ettiğini, yaratıcı fikirler üretme ve geliştirme becerilerini desteklediğini belirterek bu çalışmalar sonucunda ülkemizde bilim fen ve teknolojide donanımlı yeni bir nesil yetişeceğine inandıklarını söyledi.
Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü İbrahim Işık davete katılan tüm misafirlere teşekkür ederek şu açıklamayı yaptı; “ Bizler öğrencilerini sadece sınavlara değil, hayata ve geleceğe hazırlamayı ilke edinmiş bir eğitim kadrosuyuz. Sınavlarda gösterdiğimiz başarıları, örnek öğrenci davranışları, bilimsel ve teknik düşünce yapısı, yenilikçi ve yaratıcı fikirler ile desteklediğimiz sürece ülkemiz için iyi bir şeyler yaptığımıza inanıyoruz. Bu fuar ile öğrencilerimiz; doğru yolda olduğumuzu, emeklerimizin karşılığını bir gün mutlaka alacağımızı bize bir kez daha gösterdiler. Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyor ve gözlerinden öpüyorum.” Dedi.

Açılış töreninin ardından öğrencilerin hazırlamış oldukları projeler ile tek tek ilgilenen konuklar, ilginç fikirler ve tasarımlar, detaylı araştırmalar ve sabır isteyen deneyler ile karşılaştıklarını ifade ettiler.