Belediye Başkanımız 1. Ulusal Çocuk Kongresine Katıldı

Cuma, 28 Mayıs 2021

Türkiye’de ilk kez gerçekleşen 1. Ulusal Çocuk Kongresi yoğun bir katılım ile Ayvalık ilçesinde yapıldı. Balıkesir Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Balıkesir Üniversitesi, Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle hazırlanan Değerler Eğitimi Projesi kapsamında, ülke genelinde ortaokul öğrencilerine yönelik “Değerlerine Sahip Çıkan 1. Ulusal Çocuk Kongresi” açılışı Ayvalık Turizm Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli’nde düzenlenen törenle yapıldı.

Kongrede ülkemizdeki ortaokul öğrencilerinin yaptıkları Değerler Eğitimi ile ilgili bilimsel araştırmalar sunuldu. Değerlerimiz ile ilgili çalışmalar, araştırmalar, okul içi yapılan uygulama örnekleri ve proje sunumları yer aldı. Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş’ında katıldığı 1.Ulusal Çocuk Kongresine Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Akademisyenler, Kaymakamlar, proje katılımcısı okullar ve çok sayıda il dışından gelen öğrenciler katıldı.

Kongrede yapılan sunumların dışında, sergilenen değerlerimize sahip çıkılarak yapılan el sanatları, eski oyuncaklar tarihi hatırlatan kıyafetler, doğal ve basit teknikler kullanılarak yapılan süslemelerin yer aldığı sergi kongreye katılanlar tarafından büyük ilgi gördü.
Değerlerine Sahip Çıkan 1. Ulusal Çocuk Kongresi’ne ilçemize bağlı Yüreğil İlköğretim Okulundan 3 öğrenci katıldı. Kongreye katılan Belediye Başkanımız Yavaş,kongreye ev sahipliği yapan Erkan Bilen’e teşekkür etti.