İzmir’de Balıkesirliler Yemekte Buluştu

Cuma, 28 Mayıs 2021

İzmir’de yaşayan Balıkesirli vatandaşlarımız, İzmir Balıkesirliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin organize ettiği yemekte buluştu. İzmir Bostanlı Vilayetler Evinde gerçekleştirilen yemeğe Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal başta olmak üzere çok sayıda Balıkesir’li vatandaş katıldı.

İzmir Balıkesirliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin tertiplediği yemeğin açılış konuşmasını Dernek Başkanı Av. Erkul Erdem yaptı. Dayanışma yemeğine katılan tüm misafirlere teşekkür eden Başkan Erdem; “ Balıkesir’in birçok ilçesinde bulunduğum için kültürümüzü çok iyi biliyorum. İzmir’de yaşayan Balıkesirlilerin bir çatı altında toplanması için kurulan bu dernekte daha önce yönetim kurulunda görev yaptım. Geçtiğimiz günlerde yapılan seçimde ise dernek başkanlığına seçildim. Dernek olarak sosyal ve kültürel anlamda faaliyet göstererek hemşerilerimizin yanında olmak istiyoruz.

 

Bu akşam yemeğimize teşrif eden Sındırgı Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş’a, Burhaniye Belediye Başkanımız Necdet Uysal’a ve siz değerli dostlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. Dernek Başkanı Erdem’in konuşmasından sonra Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş kısa bir konuşma yaptı. İzmir Balıkesirliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erkul ve Sevil Gacaroğlu’nun Sındırgılı olmasından dolayı ayrı bir yere sahip olduğunu ifade eden Başkanımız Yavaş; “Çok kültürlü bir yer, farklı kültürlerin bir arada olduğu yer Balıkesir. Geçtiğimiz günlerde Ankara’da 10-10-2013 tarihinde Balıkesirliler günleri tertip edildi. 4 gün boyunca. Orada şunu gördük dediler ki herkes burada günler yaptı, Erzurumlular, Çorumlular günü yaptı ama hepsi tek düze geçmişti. Ama birde Balıkesir’i gördük ki zeytinyağından, Yağcıbedir halısına kadar, bir taraftan kolonyası, öbür taraftan peynirine kadar, zeytinine kadar, bu coğrafyayı o termal kentleri, bir Sındırgının Bigadiç’in Gönenin termallerini orda görmek insanları çok hoşnut etti. Ben inanıyorum ki çok yakın zamanda İzmir’de de böyle organizeler olacak. Bu organizeler de böyle buluşacağız, İzmirliler de Balıkesir’in çeşitli kültürlerini, çeşitli değerlerini burada görmüş olacaklar diye düşünüyorum. Bizde bundan sonraki etkinliklerde elimizden geldiğince karınca kararınca gelmeye çalışacağız. Ben bu organize de emeği geçen tüm dostlara özellikle başkanımızı ve yönetim kurulunu canı gönülden tebrik ediyorum.” dedi. Belediye Başkanımız Yavaş’ın konuşmasında sonra Burhaniye Belediye Başkanı Uysal’da konuşma yaptı. Uysal Koca Seyit’in unutulmaması gerektiğini söyledi. İzmir Balıkesirliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin yemeğine Manisa Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Ören’de katıldı.