Başkanımız JKBB Toplantısını Değerlendirdi

Cuma, 28 Mayıs 2021

Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği (JKBB) Olağan Genel Kurul Toplantısı Kırşehir’de yapıldı. Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş, Belediye Meclis Üyemiz Hüseyin İlhan’la birlikte genel kurula katıldı. Olağan genel kurulda seçime mevcut başkan ve tek aday olarak katılan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, 84 üye belediyenin katıldığı oylamada 82 oy alarak 5 yıllığına yeniden birliğin başkanı seçildi.

 

3 günlük JKBB toplantısından sonra ilçemize dönen Belediye Başkanımız Yavaş değerlendirme yaptı. Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliğine tekrar üyeliğimizin kabul edildiğini belirten Başkanımız Yavaş; “ Sındırgı Belediyesi iki tane jeotermal kaynağıyla şuanda hem Hisaralan hem de Emendere kaynaklarıyla ısı, seracılık ve turizm olarak jeotermal kaynaklarından yararlanan bir ilçe konumunda.

 

Sındırgı belediyesinin 30 yıllığına özel idareden bu hakkı alması birlikte 2008 yılında Turizm bölgesi ilan edilmesiyle yeni turizm yatırımları başladı. Bunla alakalı bizler 2007 yılında Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği (JKBB) üye olduk. Ama daha sonraki belediye yönetimi maalesef jeotermalle herhalde bazı şeyleri hedefleri küçülttüler demiyorum ama Türkiye’de 89 tane belediyenin üye olduğu bu birlikten ayrılmışlar. Biz tekrar birliğe müracaat ettik. Şuanda 89 tane üyenin olduğu JKKB üyeliğimiz kabul edildi. Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci yeniden birliğe başkan seçildi. Bu birliğin başkanlığının olduğu ilde 3 günlük bir toplantı yapıldı. Hem burada bizim üyeliğimiz onaylandı hem de bu birliğe danışmanlık yapan Jeolog, Jeomorfolog ve Maden Tetkik Aramada genel müdür yardımcısı seviyesindeki kişiler tarafından bilgilendirme toplantısı yapıldı. Ve çevrede bu işler ilgili olarak jeotermal konusunda neler yapılabileceği, sıkıntılar varsa bu sıkıntılar nelerdir, çözüm önerileri nelerdir. Bunların üzerine bir inceleme gezisi yapılmış oldu. Kırşehir’in hem tarihi, hem turizm olarak belediye tarafından yapılan hizmetleri yerinde gördüğümüz gibi birde jeotermal alakalı bilgi alış verişinde bulunmuş olduk. Ve bu kaynaklara sahip olan Belediye Başkanlarıyla beraber bir araya gelerek yaptıkları güzel örnekleri yerinde görerek tanışma imkânı oldu.  Bölge yakınına gitmiş olduğumu Nevşehir Valisi olan hemşerimiz Mehmet Ceylan’ı ziyarette bulunduk. Onunla birlikte Kapadokya bölgesinde turizmin nasıl yapıldığını ve turizm konusunda neler gerçekleştirildiğini inceledik. Ben şahsım olarak da 15 yıl öncesinde gitmiştim. Şuan ki durumuyla 15 yıl önceki durumu arasında çok fersah fersah fark olduğunu gördük. Turizm artık Türkiye’de belli bir ivme kazanmış, ciddi manada üst düzey insanlara hitap eden dünyanın en iyi turizm alanlarının ve işletmelerinin Türkiye’de olduğunu görmüş olduk. Bu gezi bunu öğrenme fırsatını bize sunmuş oldu” dedi.