Kalbimiz Çanakkale'de Attı.

Cuma, 28 Mayıs 2021

Belediyemiz Umurlar Orta Okulu öğrencilerini Çanakkale’ye gönderdi. Umurlar Orta Okulu öğrencileri Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş’ı ziyaret ederek tebrik etmişlerdi. Ziyarette bir istekleri olup olmadığını soran Belediye Başkanımız Yavaş’tan öğrenciler Çanakkale’ye gitmek istediklerini söylemişlerdi. Ziyaretten kısa bir süre sonra kiralanan araçlarla Belediyemiz öğrencileri Çanakkale’ye gönderdi. Çanakkale, öğrenciler için farklı duyguların canlandığı bir alan oldu. Çanakkale, Egeabat, Lapseki gezilen alanlar oldu. Özellikle Feribot ile deniz gezisi çocukların ilgilerini çekti.

Umurlar Ortaokulu Müdürü Sebahattin Altıntaş ve 3 idarecinin katıldığı Kalbimiz Çanakkale’de atıyor gezisine 39 öğrenci katıldı.

Şehitlerin birlik ve beraberliğin teminatı olduğunu ifade eden Başkanımız Yavaş, şunları kaydetti: “Vatan şehit ve gaziler sayesinde geleceğe yürüdü. Sındırgı halkının selamlarını, sevgilerini, minnet duygularını götürmek üzere öğrencileri Çanakkale’ye gönderiyoruz. Ülke genelinde Çanakkale’de şehidi olmayan bir aile yoktur. Biz biriz, bütünüz. Doğusu, Batısı, Kuzeyi ve Güneyi ile Türkiye’yiz. Bayrakta kanımızın rengini buluruz. Çanakkale’de kendimizi buluruz. Birlik ve beraberliğimizin teminatını şehitlerimizde buluruz” dedi

İlk defa Çanakkale’ye gitme imkanı bulan öğrenciler, “Çanakkale adeta rüyada gibiydik. Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş’a ne kadar teşekkür etsek azdır. Çoğunluğumuzun bu ilk şehir dışıydı. Çanakkale ayrı bir duygu bizim için. Böylesine güzel deneyimleri yaşattığı için Başkanımız Ekrem Yavaş’a gerçekten ama gerçekten teşekkür ediyoruz. Bu geziyi asla unutmayacağız. Çanakkale’de şehitlikleri gezdik. Bizim için vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimize Sındırgı halkının selamlarını götürdük. Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Hala rüyada gibiyiz ve bu rüya daha çok sürecek” dediler.

Öğrenciler adına Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş’a çok teşekkür ettiklerini belirten Umurlar Ortaokulu Müdürü Altıntaş ise ; “ Geçtiğimiz yıl sadece 8 sınıf öğrencilerini Çanakkale’ye götürmüştük. Bu yıl belediyemizin tahsis ettiği araçlarla 39 öğrencimizi Çanakkale’ye götürme imkanı bulduk. Öğrencilerimiz ilk defa denizi gördü, vapura bindi ve Çanakkale’ye gitti. Öğrencilerin o mutlulukları görülmeye değerdi. Öğrencilerimiz adına Belediye Başkanımıza katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum.