Mahallelerde Çalışmalar Devam Ediyor

Cuma, 28 Mayıs 2021

Balıkesir’in Büyükşehir olmasından sonra bütün köyler mahalle statüsüne kavuşmuş ve özel idareler kapanarak hizmetlerin belediyelerce yapılacağı açıklanmıştı. Yeni yasa beraberinde soru işaretleri de getirdi.

Özellikle yeni mahalle olan köy muhtarları ve sakinleri nasıl hizmet alırız, bize hizmet gelir mi gibi sorularına cevap aradılar. 30 Mart Yerel Seçimlerinden sonra yeni dönem başladı. İlçemize bağlı köyler mahalle oldu. Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş göreve başlamasından sonra mahalle muhtarlarıyla istişare toplantısı gerçekleştirdi. Muhtarlardan mahallelerinde ki sorunları öğrenen Belediye Başkanımız Yavaş, öncelikli sorunların çözülmesi için talimat verdi.


Bu kapsamda kilitli parke taşı döşeme işleri için ekipler görevlendirildi. Taş döşeme ekipleri Derecikören, Karacalar, Eğridere, Gölcük ve Karakaya mahallerinde taş döşeme işini bitirdi. Belediyemize bağlı Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri taş döşeme işi yanı sıra mahalle muhtarlarının talepleri doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor. Çoturtepe Mahallemizde fırın tadilatı, Şahinkaya mahallemizde çocuk parkı ve tuvalet yapımı, Dedeler mahallemizde ise imam lojmanı, Eğridere mahallemizde de su deposu yapımı devam ediyor. Çalışmaları yerinde takip eden Belediye Başkanımız Yavaş, “ Büyükşehir yasasına göre özel idarelerin yapacağı hizmetler, özel idarelerin kapanmasıyla belediyemiz tarafından yapılıyor. Sorunlar anında çözüme kavuşuyor. Belediyemiz, Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde çalışarak bütün mahallelerimize hizmet vermeye devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler köylerin öncelikli sorunlarının çözümü için çalışıyor. Büyükşehir yasası vatandaşlarımızın en iyi hizmet alabilecekleri bir yasa olduğunu zamanla daha iyi anlayacaklar” dedi.