Mahalle Hayırları Devam Ediyor.

Cuma, 28 Mayıs 2021


İlçemiz genelinde her yıl bereketli bir yıl geçirmek amacıyla düzenlenen eski adı ile köy hayırları devam ediyor. Baharın gelmesiyle başlayan hayırlar, İlçemize bağlı mahallelerde büyük bir coşkuyla gerçekleştirilirken Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş, Belediye Başkan Yardımcımız Şevket Barkır, Belediye Meclis Üyelerimiz, Ak Parti İlçe Başkanımız Halil Güner ve Yönetim Kurulu Üyeleri bu coşkuya ortak olmak için hayırlara katıldı.

Mahallelerinde hayır yapmak isteyen muhtarlar haftalar öncesinden Belediyemizden anons ettirerek, herkesi yapacakları hayırlarına davet ediyorlar. Mahalle muhtarlarının ev sahipliğinde yapılan hayırlara çevre köylerden de çok sayıda vatandaş katılırken, etkinliklerde misafirlere çeşitli yemekler ikram edilip Şükür duaları yapıldı. Bu hafta sonu Çılbırcı, Pelitören ve Eğridere mahallelerimizde hayır yapıldı. Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş, Çılbırcı ve Pelitören hayırlarına katılırken, Belediye Başkan Yardımcımız Şevket Barkır, Eğridere mahallemizde yapılan hayra katıldı.

Çılbırcı ve Pelitören mahallelerimizde yapılan hayırlara katılan Belediye Başkanımız Yavaş, Türk kültürünü yansıtan gelenek, görenek, töre ve inançların bu tür birlikteliklerle geleceğe taşınacağına inandığını belirterek, “Bu kültürleri yaşatmak çok önemlidir, bizden sonraki kuşaklara da bunu aktarmak bizim görevimizdir” dedi.