Miraç Kandiliniz Kutlu Olsun

Cuma, 28 Mayıs 2021

Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş, “Peygamber Efendimizin (S.A.V.), Yüce Allah’ın sonsuz kudreti ile önce Mescid-i Aksa’ya, oradan da semaya yaptırılan hikmet yüklü yolculuğu ifade eden Miraç Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

 

   Belediye Başkanımız Yavaş;  “Miraç, insanlığın kurtuluşu için gönderilen Sevgili Peygamberimizin (S.A.V.) yaptığı mukaddes ve manevi yolculuktur. Manevi duyguların üst seviyelere yükseldiği, Allah’ın lütuf ve inayetinin daha fazla hissedildiği Miracın özünde, her türlü kötülükten arınma, insanlığın yararına değerler üretme, fedakârlık, paylaşma, sorumluluk, ilahi emirlere teslimiyet gösterme ve yüce mertebelere erişme vardır.

 

Bu vesileyle, Rabbim hem ülkemizde, hem de dünya genelinde bulunan Müslüman kardeşlerimize kaza ve musibet göstermesin. Bu mûbarek gecenin mağfireti ve bereketi, Soma’daki Şehit ailelerimizin ve Bosna Hersek’teki Müslüman kardeşlerimizin üzerlerine olsun. Rabbim Doğal Afetlerle ve elim kazalarla bizleri sınamasın. Tüm Dünya Müslümanlarının huzur ve refah içerisinde yaşamaları dileğimle, bu kutlu gecenin başta ülkemiz olmak üzere bütün insanlığa hayırlar getirmesini temenni eder ve halkımızın miraç kandilini kutlarım.” dedi.