Belediyemizden Geri Dönüşüm Hamlesi

Cuma, 28 Mayıs 2021

Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü “Geri Dönüşüm” projesi kapsamında belirlenen pilot okullara kâğıt, plastik ve cam materyallerin tekrar kullanılmasına yönelik geri dönüşüm kutuları bıraktı.

 

Ekolojik belediye anlayışının gereklerini yerine getiren Belediyemiz yeniden değerlendirilme imkânı olan atıkların çeşitli fiziksel veya kimyasal işlemlerden geçirilerek ikincil ham maddeye dönüştürülerek tekrar üretim sürecine dâhil edilmesi için geri dönüşüm kampanyası başlattı.  Kampanya kapsamında 3 Eylül Anaokulu ve Yüreğil İlk ve Ortaöğretim Okuluna kutular bırakarak geri dönüşüm konusunda duyarlılık yaratmayı hedeflendiği kaydedildi.

 

Kampanyanın amacının, tabii kaynaklarından uzun vadede ve maksimum bir şekilde faydalanabilmeleri için atık israfına son vermeleri gerektiği, ekonomik değeri olan maddeleri geri dönüşüme ve tekrar kullanma yöntemlerini uygulaması gerektiğini belirtildi. Geri dönüşüm konusunda toplumda duyarlılık yaratmak için böyle bir girişimde bulunan belediyemiz kampanyayı çocuklardan ve gençlerden başlattığı belirtildi.