Ortak Temenni Eğitim Kalitesini Yükseltmek

Cuma, 28 Mayıs 2021

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz ve İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Yakup Yıldız ilçemizde bir dizi ziyaretlerde bulundu. İlçe Mili Eğitim Müdürü Raşit Karaca’dan brifing alan İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz daha sonra Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundu.

SINDIRGININ AKADEMİK BAŞARISINI ARTTIRACAĞIZ

Sındırgının eğitim ve öğretim açısından çok daha ileri gitmesi akademik başarısının artması için çalışma yapacaklarını kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz; “göreve başlayalı yaklaşık 3- 4 ay oldu. 3 -4 ay içinde il merkezinde çalışmalarımızı südrüyorduk ama ilçelerimize zaman ayıramamıştık. Bu bağlamda yavaş yavaş ilçeleri gezmeye başladık. Aynı zamanda yeniden seçilen belediye başkanımıza da hayırlı olsun ziyaretinde bulunuyoruz. Sındırgı ilçemiz eğitim öğretim açısından bakıldığında çok sorunlu olmayan genel anlamda eğitim yatırımlarını yüzde yüz gerçekleştirmiş ilçemiz. Belki de en sorunsuz ilçe diyebiliriz. Fakat İmam hatip ortaokulumuzla ilgili görüşmelerimiz oldu. Bununla ilgili tespitlerimiz oldu neler yapabiliriz bunun üzerinde çalışacağız. Ayrıca 200 kişilik İmam Hatip Lisesi pansiyonu yapılması 2014 yatırım programında yer alıyor.

Onun yeri hakkında inceleme yapacağız. Sındırgının eğitim ve öğretim açısından çok daha ileri gitmesi akademik başarısının artması için çalışma yapacağız. Öğrencilerimizin en güzel yerlerde ki üniversitelerde öğretimlerine devam etmeleri için çalışacağız” dedi.

EĞİTİM KALİTESİ YÜKSELECEK

Eğitim kalitesini yükseltmek adına Mili Eğitimle işbirliğinde bir sıkıntı olmayacağını vurgulayan Belediye Başkanımız Yavaş; “Öncelikle Cengiz Müdürüme, hem de Yakup hocamıza hoş geldiniz diyorum. Bizler bir önceki belediye başkanlığımız döneminde eğitime Balıkesir’de en çok payı alan ilçelerin başında geliyordu. Bu hem Mili Eğitimin hem de siyasetin de işbirliği içinde gerçekleştirilmiş bir hadise. Biz bunlara bu dönemde ilave olarak hem yatılı okullar olsun, hem de gençlik sporla beraber kapalı bir spor salonu yaparak yanında bir gençlik merkezi yaparak taçlandıracağız. Bunun yanında geçen Ankara ziyaretimizde de Kalkınma Bakanlığından üniversitemizin ek bina için 1,6 milyon liralık ödenek talebinde bulunduk. Yerel dinamitler burada geliştirilmiş, çalıştırılmış 1,3 milyon liralık yatırım yapılmış geri kalan eksik kısmında Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz’da talep ettik. Amacımız eğitimin kalitesini artırmanın yanında yatılı yapılacak bazı okullarda dışardan öğrenci kazandırmak. Bu amaçla hem yatılılar hem de eğitim kalitesini yükseltmek adına biz mili eğitimle işbirliğimizde bir sıkıntı yok. İnşallah bundan sonra da aynı sıkıntısız bir şekilde devam edecektir. Katkılarından dolayı teşekkür ediyorum”  dedi.

GURUR VERİCİ

Belediyenin okullara sahip çıkmasının gurur verici olduğunu dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz; “Okullarımızı binaların dışında sportif anlamda hizmet edecek olması diğer sosyal alanları oluşturulması belediyenin buna sahip çıkması çok onur ve gurur verici. Bundan sonraki trend bu zaten. Sadece binanın yapılması değil, binanın yapıldığı bu tür sosyal alanların çocuklarımız için oluşturulması, bundan sonraki eğitim yatırımlarında dikkat çekici bir unsur olarak önümüzdeki günler gündeme gelecek” dedi.

HEDEFİMİZ KAMPÜS ALANI OLUŞTURMAK

Hedeflerinin bütün okulları bir arada toplayarak kampüs alanı oluşturmak olduğunu belirten Belediye Başkanımız Yavaş; “Sındırgı da merkezde kalan bazı okullarımızla ilgili düşüncelerimiz öngörülerimiz var. Büyükşehir kanunu buna müsait. Ayrı ayrı noktalarda okullar olmak yerine bir kampüs alanı oluşturmak, sındırgı da ki eğitim kalitesini yükseltmek, hem de parçalanmış olan bu durumu ortadan kaldırmak şehir merkezini daha çok ticari ve park bahçe alanları haline getirmek en büyük arzumuz” dedi.