MYO Öğrencileri Şehit Ailelerini Ziyaret Etti

Cuma, 28 Mayıs 2021

Balıkesir Üniversitesi Sındırgı Meslek Yüksek Okulu öğrencileri 13 Mayıs 2014 günü Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasında şehit olan madenci vatandaşlarımızın ailelerinin acılarına ortak oldu. MYO öğrencileri geçtiğimiz Cumartesi günü topladıkları yardımları 19 Mayıs Pazartesi günü ailelere ulaştırdı.

Belediyemiz tarafından tahsis edilen araçlara topladıkları para ile satın aldıkları giyim, gıda, kırtasiye ve karanfilleri yerleştirdikten sonra Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş başta olmak üzere Devlet Erkânı tarafından uğurlandı. Gençlerin bu duyarlı davranışlarından dolayı kutlayan Belediye Başkanımız Yavaş; “ MYO öğrenci kardeşlerimiz Soma’da şehit olan madencilerin ailelerinin acılarını paylaşmak için Savaştepe’ye gidiyorsunuz.19 Mayıs gününe denk gelen bu günde böylesine duyarlı bir davranış gösteren sizleri kutluyorum. Milletimizin birbirine bağlılığının göstergesi olan ve millet olmanın bilincini oluşturan bu davranış sayesinde milletimiz daim olacaktır. Zira acılar paylaştıkça azalır, sevinçler paylaştıkça çoğalır. Sizlere duyarlı davranışlarınızdan dolayı tebrik ediyorum. Yolunuz açık olsun” dedi.

Belediye Başkanımız Yavaş’ın konuşmasından sonra hareket eden öğrencileri Savaştepe’de Belediye Başkanı Turhan Şimşek karşıladı. Savaştepe Belediye Başkanı Şimşek’in görevlendirdiği zabıta memuru öğrencileri şehit ailelerine götürdü. Sındırgı Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Bilge Villi eşliğinde gerçekleştirilen taziye ziyaretinde öğrenciler göz yaşlarını tutamadılar.

İlk taziye ziyareti Şehit Şevket Saban’ın evine yapıldı. Şehit Saban’ın eşi Tülay Saban öğrencilere duygu dolu konuşma yaptı. Şehit eşi Saban öğrencilerden sokağa çıkmamalarını isteyerek; “ Hepinize çok teşekkür ediyorum acımıza ortak olmak için geldiniz. Sizlerden tek isteğim sokaklara çıkmayın. Sokaklarda yapılan gösteriler bizim acımızı hafifletmiyor. Bizim acımızı yapmış olduğunuz ziyaretler hafifletiyor. Kaza sonrası gerek Başbakanımız, gerek Cumhurbaşkanımız ve gerekse diğer Bakanlarımız üzerlerine düşeni fazlasıyla yaptı. Yaptıkları yardımlar amacına ulaştı. Onun için kimseyi suçlamayın. Hepsinden Allah Razı Olsun. Sizlere de çok teşekkür ediyorum acımıza ortak olmak için uzak diyarlardan geldiğiniz için” dedi. Öğrenciler hazırladıkları gıda paketlerini verdikten sonra 4 yaşındaki minik kıza oyuncak hediye vererek bir süre onunla oyun oynadıktan sonra diğer şehit ailelerini taziye ziyareti gerçekleştirdi. Taziye ziyareti gerçekleştirilen diğer ailelerde şehit yakınlarıyla bir süre sohbet edildi. Sındırgı MYO öğrencileri gün boyu Savaştepe merkezde 13 aile, Sarıbeyler mahallesinde 4 aile, Karacalar ve Kurudere mahallerinde ise 1’er aile ziyaret ettiler. Öğrencilerin bu duyarlı davranışı hem ilçemiz hem de Savaştepe halkından büyük takdir topladı.