Sındırgı Meslek Yüksek Okulu Öğrencilerinden Şehit Madenciler İçin Yardım Kampanyası

Cuma, 28 Mayıs 2021

Balıkesir Üniversitesi Sındırgı Meslek Yüksek Okulu öğrencileri 13 Mayıs 2014 günü Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasında şehit olan madenci ailelere yardım kampanyası başlattı. Milletimizi üzen elim kazada şehit düşen madencilerin ailelerine ulaştırmak için başlatılan yardım kampanyasına Sındırgı halkı destek verdi. Öğretmenevi ve Pazar yerine kurulan yardım sandıklarına vatandaşlar ellerinden geldiği kadar yardım ediyor

.

13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasında şehit düşen madencilerin ailelerine yardım etmek isteyen öğrenciler önce okul idaresinden, daha sonra İlçe Kaymakamı Hüseyin Çelik ve Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ile görüşerek gerekli izinleri aldıktan sonra bu gün Cumartesi pazarı ve Öğretmen evi önünde yardım stantları kurarak vatandaşları şehit madenci ailelerin acılarına ortak olmaya davet ederek yardım topluyorlar. Toplanan yardımlar 19 Mayıs Pazartesi günü Sındırgı Belediyesinin tahsis edeceği araçlarla Savaştepe’ye götürerek teslim edecekler. Şehit madenci ailelerin acılarına ortak olacak gençler taziyede bulunacaklarını belirttiler

. Millet olarak derin üzüntü duyduklarını belirten öğrenciler; “ Maden kazası meydana geldikten sonra gözümüze uyku giremez oldu. Final döneminde ders çalışmayı bırakarak televizyonda haberleri takip ediyoruz. Oradan gelecek bir sevinçli haber gelir mi diye bekliyoruz. Umutların tükendiğinde madende çalışanların aileleri gibi bizlerde yıkıldık. Ailelerimizin acılarına ortak olmak için Okul İdaresiyle görüşerek yardım toplamaya karar verdik. Hocalarımızın desteği ile gerekli izinleri aldık. Bugün burada toplanan yardımlar Pazartesi günü ailelere ulaştırılacak. Maden kazasında şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan Rahmet, Geride kalan yakınlarına da sabır diliyoruz” diye konuştular. Öğrencilerin topladığı yardıma destek verenler ise ; “ Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen kaza için üniversite öğrencilerinin yardım toplaması örnek bir davranış Biz gençlerimizden duyarlı olarak bu tür toplumsal etkinliklerin içinde görmek istiyoruz. Öğrencilerin sayesinde Şehit düşen madenci ailelerin acılarına ortak oluyoruz. Onların acısı bizim acımızdır. Aileleri ziyarete gittiklerinde bizim içinde taziye de bulunurlarsa memnun oluruz. Böyle önemli bir etkinliğe emeği geçenlerden Allah Razı Olsun” diye konuştular. Gün boyu devam eden yardım kampanyasına 7’den 70’e herkes destek veriyor. Öğrenciler, yardım kampanyasına destek verenlere siyah kurdele taktı.