Maden Kazasında Şehit Olan Vatandaşlarımız Unutulmadı

Cuma, 28 Mayıs 2021

Manisa’nın Soma İlçesinde meydana gelen maden kazasında şehit olan vatandaşlarımız unutulmadı.  Şehitlerimiz için Belediye önünde Mevlud-i Şerif okutularak 3 Bin kişilik pilav ayran hayrı gerçekleştirildi.

 

Belediyemiz önünde gerçekleştirilen Pilav Ayran hayrına çok sayıda vatandaş katıldı. Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş ve Belediye Başkan yardımcımız Şevket Barkır vatandaşlara pilav ayran dağıttı. Maden kazasından sonra Soma’ya giden Başkanımız Yavaş ailelerin acısına ortak oldu. Sındırgı Belediyesi cenaze aracıda çalışmalara destek verdi. Maden kazasında şehit olan vatandaşlarımız için bugün Saat 12.00’da Belediyemiz önünde hocaların Mevlud-i Şerif okumasıyla başlayan Pilav Ayran hayrında konuşan Belediye Başkanımız Yavaş “ Şehit olanların yakınlarına Rabbim Sabırlar Versin.

 

Gittik biz oraya çok zor hakikaten çok zor. Ama şu var 1999 yılında Adapazarı’nda meydana gelen depreme gittim o gün Devlet yoktu, Millet vardı. Milletimiz kendi çabalarıyla bir şeyler yapmaya çalışıyordu.  Bu gün Devlet var. Buradan Kırkağaç’a varmadan sağlı, sollu polis jandarma güvenlik tedbirini almış, ambulansın sayısı hesabı yok. Kızılay 2 saat içinde gelmiş oraya çadırını kurmuş, çay bir yanda, çorba bir yanda, yemek bir yanda, sağlık teşkilatı hemen organize olmuş. Allah binlerce razı olsun. 8 tane Bakan vardı, Milletvekilinin haddi hesabı yok. Başbakanımız öğleyin oraya geldi. Cumhurbaşkanımız dün geldi. Bu işe sahip çıkan bir devlet var şuan Türkiye’de. Çünkü bu işlerin altından kalkabilecek güçteyiz. İhmali olanlar elbette cezalarını bulacak” dedi. Belediye Başkanımız Yavaş, vatandaşlarla konuşmasından sonra pilav dağıttı.