SGM Müdürü Acar, Belediye Başkanımız Yavaş’ı Ziyaret Etti

Cuma, 28 Mayıs 2021

Sosyal Güvenlik Merkezi (SGM) Müdürü Veysel Acar, Sosyal Güvenlik haftası kapsamında Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş’ı makamında ziyaret etti. SGK Müdürü Acar, çalışmalar hakkında bilgi vererek Sosyal Güvenlik merkezleriyle hizmeti vatandaşın ayağına götürmenin haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

Sosyal Güvenlik Haftasıyla ilgili bilgi veren Acar ; “ Bu yıl 12- 18 Mayıs tarihleri arasında 6.’cı Sosyal Güvenlik Haftasını kutlamaktayız. Sosyal Güvenlik reformunun hayata geçirilmesiyle sağlıkta memnuniyet % 80’in üzerine çıkmıştır. Vatandaşların sorunlarına ilk elden çözüm bulmak amacı ile açılan Sosyal Güvenlik Merkezleriyle hizmeti vatandaşın ayağına götürmenin haklı gururunu yaşıyoruz.

Çalışanları sosyal güvenlik haklarından yoksun bırakan kayıt dışı istihdamı önlemek, hizmet akdi ile çalışan sigortalıları ödenen gerçek ücretin Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirimini sağlamak için çalışıyoruz” dedi.
Sosyal Güvenlik Kurumunun kapsama alanının genişlediğini ifade eden Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ise, “Sosyal Güvenlik insanların haklı olarak üzerinde durduğu önemli bir konu. İnsan zor zamanımda nereye yaslanırım, gücüm olmazsa, hasta olursam ne yaparım düşüncesinde. Sosyal Güvenlik Haftası etkinliklerinizin başarılı geçmesini temenni ederim” dedi.
Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında ziyaretlerin devam edeceği kaydedildi.