Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş, Mahallelerde Gerçekleştirilen Hayırlara Katıldı

Cuma, 28 Mayıs 2021


İlçemizde bugün Çamalan, Karacalar, Alayaka, Kıran ve Kızılgür mahallelerinde geleneksek yağmur hayırları yapıldı.  Mahalle sakinleri tarafından düzenlenen yağmur hayırlarında binlerce kişi bir araya gelirken, camilerde Kur’an-ı Kerim ve Mevlidi Şerif okundu. Hayır, yerlerinde kazan kazan pişirilen yemekler çevre mahallelerden ve ilçelerden gelen misafirlere ikram edildi.

 

Geleneksel olarak yapılan hayırlarda bütün mahalle sakinlerinin gerek maddi, gerekse manen desteği ile yapıldığı belirtildi. Memleketlerinden  gerek iş ve gerekse başka sebeplerden dolayı şehre göç etmiş mahalle sakinlerinin bir arada olmasında ve kaynaşmasında hayırların ayrı bir yeri olduğu kaydedildi. Yapılan hayırların ayrıca Atalarından kalan kültürün gelecek nesillere aktarılmasında büyük önem taşıdığı ifade edildi.

 

Hayır yemeği geleneğinin uzun yıllardır sürdüğünü kaydeden Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş; “ Mahallelerimizde büyüklerimizden gördükleri gibi geleneklerini sürdürüyorlar. Allah Kabul Etsin. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.   İlçemize bağlı mahallelerde yapılan hayırlara Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş, Ak parti İlçe Başkanımız Halil Güner, Ziraat Odası Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti İlçe Yönetimi ve çok sayıda vatandaş katıldı.