Çevre Yolu ve Akhisar Yolu Ödenek Bekliyor

Cuma, 28 Mayıs 2021

Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş, Ak Parti İzmir Milletvekilimiz Hamza Dağ, Ak Parti Balıkesir Milletvekilimiz Tülay Pabuşçu, Belediye Meclis Üyemiz Hüseyin İlhan, Ak Parti İlçe Başkanımız Halil Güner ve Ak Parti Yönetim Kurulu Üyemiz Mehmet Uçak’la birlikte Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan’ı makamında ziyaret etti.


Karayolları Genel Müdürü Ziyaretinde Sındırgı – Akhisar, Sındırgı – Kütahya ve Sındırgı – Demirci bağlantı yollarının son durumları görüşüldü.

 

Daha önce belediye başkanlığı yaptığı dönemde Sındırgı Bigadiç arasında yolu yaptıklarını bu dönemde Sındırgı Simav ve Sındırgı Akhisar yollarının yapılması için girişimlerde bulunduklarını belirten Başkan Yavaş ; “  İlçemizin ulaşım yollarının yapılması için geçtiğimiz günlerde Bursa’da Karayolları 14. Bölge Müdürü Öner Özgür’ü  ziyaret ettik. 14. Bölge Müdürünün ukdesinde Sındırgı Simav yolu ve Çevre yolu 2 proje var. Simav yolunun durumu daha yerleri belli ama proje yapılmamış. 2015 yılında proje yapılacak. Tabi biraz zamanı var. Proje 2 – 3 yıldan önce yapılmaz. Simav yolu yapılma durumu biraz ötelenmiş oluyor. Bizim bir önceki belediye başkanlığı döneminde teklif etmiştik.

 

Şuanda da çok şükür çevre yolunun projesi bitti. Parası olduğunda yapılabilecek bir pozisyonda. Ondan sonra İzmir 2. Bölge Müdürüne gitmiştik. Ankara ziyaretimizde Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan’ı ziyaret ettik ve yolların son durumları hakkında bilgi aldık. Karayolları Genel Müdürü Turhan’ı ziyaretimizde Ak Parti İzmir Milletvekili ve aynı zaman da Sındırgı’lı olan Hamza Dağ’da yer aldı.  Sındırgı Akhisar yoluyla alakalı 2 ay içerinde onunda projesi bitiyor. 2011 yatırım programına alınmış. Yatırım programına alınması bir şey ifade etmiyor parası olması gerekiyor. Ama bunlar çok önemli şeyler belli bir aşama kaydedilmiş. Eğer Sındırgı Bigadiç yolu REFAHYOL hükümeti zamanında projesi olmasaydı biz o yolu yapamazdık. Akhisar yolu ve Çevre yolunun yapılmasında herhangi bir sakınca yok ikisi paraya kalmış. İkisi ödeneği hazır olduğunda başlar pozisyonda. Akhisar yolu 38 Trilyon lira bedeli var. Sındırgı bir Bandırma değil. Öncelik değil. Koca köprüden şehir merkezinden geçen çevre yolu ve Akhisar yolunun 5 km kısmının yapılmasını sağlamak. Yarım yola ödenek çıkartması daha kolay olur. Çevre yoluyla ilgili 2014 yılının sonunda Sındırgı Çevre yolunun ihalesinin yapılmasını sözünü veriyorum. Ama Kamulaştırma işlemini siz yapacaksınız 2015 yılında da yol yapımına başlarız dedi.  Bir haftalık Ankara ziyaretimiz ilçemiz için çok verimli geçti diyebilirim” dedi.