2. Etap TOKİ Çalışmaları Başladı

Cuma, 28 Mayıs 2021

Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş, Ak Parti Balıkesir Milletvekilimiz Tülay Pabuşçu, Belediye Meclis Üyemiz Hüseyin İlhan, Ak Parti İlçe Başkanımız Halil Güner ve Ak Parti Yönetim Kurulu Üyemiz Mehmet Uçak’la birlikte Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı M. Ergün Turan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette ilçemize yapılması planlanan 2. Etap TOKİ Konutları hakkında bilgi alış verişinde bulunuldu.

 

Daha önce görev yaptığı dönemde Sındırgı’ya 1. Etap TOKİ kazandıran Belediye Başkanı Yavaş bu dönemde de 2. Etap TOKİ İçin çalışmalara başladıklarını vurgulayarak ; “  Ankara ziyaretimizde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ)’ye de gittik. TOKİ Başkanı Ergün Turan’la görüştük. TOKİ’de Sındırgıyla ilgili 2 proje var. Bunlardan biri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen ama 4 -5 aydır bir sonuç alamadıkları 62 konutluk alt gelir grubuna uygun 24+1konut yapılacak. Daha önce talebi yapılmış ama Sosyal Aile Bakanlığı olur vermemiş. Sosyal Aile Bakanı Ayşenur İslam’la görüştük.  Bizim Sındırgı’ya gelmeden bir gün önce yazısı çıktı. TOKİ’ye bu işin parasını biz vereceğiz bu işe başlayın diye yazısı gitti. Şuanda o işlemde 62 konutluk iş başladı. Bizden önceki mevcut Belediye Başkanı biz talep topladık, başvuru yaptık diye ama hiçbir başvuru yapılmamış.

 

İlk defa yeni biz yapacağız. 2. Etap TOKİ 250 konutluk yapılmasıyla alakalı, Menet tepesinde yolun dibinde 250 konutluk yeni bir 2. Etap TOKİ planımız var. TOKİ başkanından bir istirhamımız oldu. Sındırgı turizm bölgesi onun için rus binaları gibi blok bina yapmayın cumbalı, söveli Sındırgıya has mimarisi olan evler yapın dedik onlarında hoşuna gitti. Neticede yol yöntem konusunda bütün evrakları aldık. Buradaki arkadaşlar çalışmaya başladı. TOKİ’nin hem yerinin tam tespiti, imar haritalarının yapılması ve başvurusu. 450 tane talep var bizde ama şartları tutan o kadar kişi olmaz. Geçen ki dönemde 2 bin lira ön ödeme ile başlamıştık bu dönemde belki 3 bin lira ön ödeme ile başlayabiliriz. Onu önümüzdeki günlerde karar vereceğiz. TOKİ Başkanımız talimat verdi Sındırgının evrakları tam olduğunda geldiğinde hemen çalışmalara başlayın diye” dedi.