Sındırgı Coğrafya
Sındırgı, Balıkesir'in güneydoğusunda yer almakta olup, eski Balıkesir-İzmir yolu üzerinde Balıkesir'e 63 km. uzaklıktadır.Kuzeyinde Dursunbey, Bigadiç, Güneyinde Manisa'nın Demirci, Gördes ve Akhisar, Batısında yine Manisa'nın Kırkağaç, Doğusunda Kütahya'nın Simav ilçesi ile çevrilmiştir.İlçenin arazisi genellikle dağlık ve ormanlarla kaplıdır. Denizden yüksekliği 250m. dir. Ormanlık ve dağlık bölgenin eteklerinde özellikle batı kesiminde Simav Çayı çevresinde geniş düzlükler uzanmaktadır. Güneyi çamlarla kaplı dağlık alan üzerindeki Sındırgı beli 725 M. Rakımda olup,Balıkesir-Manisa il sınırını kestiği noktayı meydana getirir.
Doğuda 1615 M. Yükseklikte Alaçam dağları , Batıda Davullu ve Kazan Dağlarının yamaçları , Güneyde Kazan dağlarının yamaçları ve yine Güneyde 1382 m. yüksekliğinde Sidan dağı bulunmaktadır. Ayrıca Kuzey-batı istikametindeki Ulus dağı 1769 m. Yükseklik ile Marmara ve Ege bölgesinin en yüksek dağları arasında yer almaktadır.
İlçe arazisinin % 51'i ormanlık % 24'ü tarıma elverişli alan, % 22'lik kısım dağlık ve kıraç arazi, % 3'lük kısmı ise çayır, mera ve sulu tarım arazisinden oluşmaktadır. Ormanlık alan 71.550 hektardır.
İlçenin başlıca akarsuları, Simav Çayı, Ilıcalı ve Cüneyt çaylarıdır.
Akdeniz iklimine sahip ilçede, kışlar yağışlı ve ılık yazlar kurak ve sıcak geçmektedir. Yıllık yağış ortalaması 650 mm.dir. Yılın en düşük ısısı -8 , en yüksek ısısı +38 derecedir.