SINDIRGI’DA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

Sındırgı’da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Tüm Türkiye’de olduğu gibi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde de coşku ile kutlandı.

Sındırgı İlçe Kaymakamlığında tebligatın kabulü ile başlayan program Atatürk Stadyumunda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program halk oyunları gösterileri, şiirlerin okunması ve Sındırgı Belediyesi Yağcıbedir Mehter Takımı gösterileri ile renklendi. İlçe Kaymakamı Zafer Oktay ve Belediye Başkanı Ekrem Yavaş öğrenci, protokol ve vatandaşların bayramını kutladı.

Cumhuriyet bayramının ülke için iki önemli değeri olduğunu belirten Kaymakam Oktay “ Cumhuriyetin ilanı bir yandan düşmanın ülkeden kovulduğu, bir yandan da demokrasinin hakim olduğu bir ülkenin temellerinin atılmasıdır. 29 Ekim 1923 ‘te Gazi Mustafa Kemal’in ülkemize armağan ettiği Cumhuriyet demokrasinin temeli ve ülkemiz için halen vazgeçilmez bir temeldir. Bizler de Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatmak, daha ileri seviyelere ulaştırmak için çalışıyoruz, hep birlikte çalışacağız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” Dedi.
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş da vatandaşların bayramını kutlayarak “Türkler tarihte birçok devletler kurmuşlar ve devlet kuran bir millet özelliğini göstermişler. Bizler de 29 Ekim 1923’ten bu yana, Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Türkiye Cumhuriyeti devletinde yaşıyoruz. Halkın mutluluğunun en üst seviyede olabilmesi için sürekli olarak yenilenmiş ve büyümüş. Cumhuriyetimizin 95. Yıldönümüne gelmiş bulunuyoruz. Allah, bu ülkenin ‘’ Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Millet ve Tek Devlet’’ ülküsü etrafında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde nice yıllara gitmesini ve büyük bir devlet olarak 2023 hedefine ve 2071 hedefine ulaşmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin…” sözlerine yer verdi.

Resmi kutlama programına ilçe kaymakamı Zafer Oktay, belediye başkanı Ekrem Yavaş, Cumhuriyet başsavcısı İnal Taş, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program sonunda yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.
Geçiş törenine ise yörük memleketi Sındırgı’nın iki atlı cirit spor kulübü atları ile damga vurdu.

Sındırgı’nın Uçan Halısı Emitt’te Sergilendi, Tanıtılan Değil Aranan İlçe Oldu
Sındırgı’da Tütün Alımı Devam Ediyor