Başkan YAVAŞ “Hedefimiz Doğan Evladını Doyuran Bir Şehir “

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 4 yılda 600 milyonluk yatırım ilçeye kazandırıldı. Özellikle ulaşım yatırımlarının ön planda olduğu ilçede Çevre Yolu, Sındırgı – Akhisar karayolu ve kırsal mahallelerde hummalı bir çalışma yürütülüyor. Gençlik hizmetlerinden, termal yatırımlara, sağlıktan eğitime ilçe her alanda aldığı yatırımlar ile adeta bir şantiye alanı.

İlçeyi adeta hizmetlerle yeni baştan dizayn eden Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş” İlçemiz 80’li yıllara kadar İzmir – İstanbul yolun üzerinde bulunuyordu. O zamanlar ilçe nüfusumuz fazlaydı, canlılık hat safhadaydı. Bizlerde kaybettiklerimizi geri kazandırmak, ekonomik girdiyi çoğaltarak nüfusumuzu geri kazandırmak için devlet, büyükşehir ve belediye yatırımları ile ilçemizi yeniden dizayn ediyoruz.

Doğal Şehir Sındırgı Termal diyarı Yağcıbedir diyarı ormanları ile güzel bir yaşanılacak alan.
Bizler de bu şehrin kaybettiği değerleri tek tek geri kazanmaya çalışıyoruz.
 Bu çalıştığımız ortamda yaşanılabilir gençlerimizin dışarıya gitmediği burada kaldığı burada iş bulduğu yaşadığı bir mekân haline getirebilmek en büyük amacımız.
 Bu sebeple ki şehrimizin imkânlarını fırsatlarını değerlendiriyor, istihdama yönelik çalışmalar yapıyoruz. Şu anda şehrimizde iki bine yakın neredeyse kişi devletimizin dört yıl boyunca sürdürdüğü çalışmalar sebebi ile iş bulabilmiş durumda.
Nasıl ki bugün Akhisar yolunda  200 kişi çalışıyor. TOKİ de 600’e yakın kişi çalıştı.
Bugün çevre yolunda yüzlerce insan ekmek buluyor.
Zenit bugün maden firmasında yine insanlar ekmek buluyor.
Diğer termal otellerde insanlarımıza ekmek kapısı oluyor.
Tabi bu termal otellere insanlar geldikçe oraların yiyeceğini içeceğini yine bizim köylümüz ürettiği kuru fasulyesinden rokasından teresinden sağlıyor. Netice de dolaylı yoldan istihdama yine katkı sağlanıyor. Bu insanlar dışarıdan bu şehre geldikçe lokantalar açılıyor, kafeler açılıyor, çay bahçeleri açılıyor ve insanlar için yeni iş alanları da oluşturulmuş oluyor. 19 Mayıs 1919 ulu önder Atatürk’ün Samsuna çıkışı ve gençlere armağan ettiği bayram neticesinde Mayıs ayının gençlik ayı olması hasebiyle yaptığımız çalışmalarda gençleri şehrine bağlamak ve onlara nezih alanlar oluşturmak için yapılan çalışmaların ana temelini oluşturuyor. Onun için bugün kırsal mahallelerimiz dahil olmak üzere Yüreğil, Yaylabayır, Osmanlar, Kınık ve Gölcük mahallelerinde bugün halı sahalar yapıyoruz. Yine merkezimizde yüksek okulumuzda burada daha önemli alanlar oluşsun öğrenciler gelsin ve insanlar burada eğitim görsünler diye 2000 öğrencinin öğrenim görebileceği bir alanı oluşturacak bir yüksek okul binasını inşaa ettik. Yanında şu anda halı sahası ve spor kompleksi de bitirildi. Gençlik merkezimizle beraber stadyum yanında yaptığımız alanla alakalı da orada gençlerimizin hem kapalı alanda spor yapabileceği, hem de boş vakitlerini değerlendirebileceği bir alan oluşturduk. Yanında tenis kortu, semt sahaları ile spor alanlarını çoğalttık. Yani devletin imkanlarını, büyükşehir imkanlarını belediye imkanlarını bu işe tahsis ettik. Amaç gençlerimiz mutlu olsun, boş zamanlarını değerlendirsin, gencimiz şehrinde hem iş bulsun hem de burada yaşasın. Onlara Akpınar yaşam merkezi içerisinde ayda bir yaptığımız konferanslar, altındaki hanımeli çarşısı bayanlarla alakalı özellikle gençlerimizle alakalı açtığımız kurs ve atölyeler hem de yanında bir spor salonu ile birlikte spor yapabilecekleri bir alanla hizmet veriyoruz. Yani amacımız şehrimizin ekonomik kaynaklarını imkanlarını çoğaltarak yaşanılası, özlem duyulan, dışarı gidenleri geri geldiği bir şehri tekrar inşaa etmek. Yaptığımız çalışmaların amacı bu. Ki karşılık da buldu. Bugün 668 TOKİ konutu burada hayat buldu. Bunlar jeotermalle ısınan 2+1 ile 3+1 in yan yana olduğu bütün binaların şehri görecek şekilde dizayn edildiği bir bina. Bu konutlar ile dışarıya gitmiş insanlarımız artık huzur bulduğu bu şehre geri dönmeye başlayacak. Emeklilik zamanlarını huzurlu bir ortamda geçirebilmek için daireler alındı. Nüfusumuzu geri getirmeye çalışıyoruz. Yine kırsal mahallelerimizde yaptığımız 30 a yakın göletle birlikte sulu tarımın önünü açarak çiftçilerimize destek olmaya çalışıyoruz. Hem kırsalında hem şehir merkezinde çevresi temiz, yaşanılabilir, çocuk parkları düğün salonları buralarda çok amaçlı salonlar ve göletleri ile beraber ulaşımı kolay İzmire istanbula bağlantı yolları da yapılarak şehrimizi büyütmeye geliştirmeye çalışıyoruz. Alt yapısından üst yapısına kadar her alanda dev projelere imza attık. Yani gençliğe hizmet ancak böyle olur. Gençliğe hizmet iş imkanı vererek , onların bulunduğu doğduğu yerde yaşamasını sağlayarak olur diyoruz. Amacımız doğan evladını doyuran da bir şehir haline dönüştürebilmek doğal şehir olarak şehre istihdam şehre ekonomik katkılar sunabilmek en büyük idealimiz bu. “ dedi.

BAŞKAN YAVAŞ'IN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI
SADECE ÜRÜNLERİNİ DEĞİL, SINDIRGIYI MARKA HALİNE GETİRDİK