2.Sındırgı Kitap Fuarı & Bilim Kültür ve Sanat Şenliği Dolu Dolu Etkinliklerle Süslendi

BENGİ projesi kapsamında Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen  Kitap Fuarı & Bilim Kültür ve Sanat Şenliği yoğun ilgi görüyor.

Fuar boyunca her gün farklı yazarlar, fuar alanı, çeşitli okullar ve sinema salonunda öğrenci ve vatandaşlarla buluşuyor. Yazar – Öğrenci Buluşmaları ve Yazar-Halk buluşmaları da katılımcıların beğenisini topluyor.

Geçtiğimiz yıl 27 Yayın evi ve 24 yazarın katılımı ile gerçekleştirilen fuar bu yıl daha kapsamlı hale getirilerek 32 Yazar 40 yayınevinin katılımı ile gerçekleşiyor. 7 Mayısta kapılarını açan fuar 12 Mayıs Cumartesi gününe kadar 10.00-20.00 saatleri arasında açık kalacak. Yaklaşık 5000 çeşit ve 100.000'e yakın kitabın yer aldığı fuar çevre ilçelerden de ziyaretçilerini ağırlıyor.
Kitap okuma alışkanlığının arttırılması, eğitime destek için bugüne kadar sayısız projenin gerçekleştirildiği Sındırgı ilçesinde ise bu yıl ilki ile Kitap Fuarının geleneksel hale getirilmesi hedefleniyor.
TÜBİTAK destekli açılan Bilim, Kültür ve Sanat stantları da ziyaretçilerin ilgini çekiyor. Fuar her gün farklı etkinliklerle süsleniyor.

“ FİKRİN MEYVESİ KİTAPLAR” ÖĞRENCİLER TARAFINDAN TOPLANDI”
Fuar etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen etkinlikle ağaçlara asılan 150 kitap Kurtuluş İlkokulu öğrencileri tarafından toplandı.

Etkinlik açılışı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Işık ve yazarların kurdela kesimiyle gerçekleştirildi.

Açılış sonrası Öğrenciler kendileri için hazırlanan ve tavana asılan kitapları topladılar. Daha sonra Belediye Bakanı Ekrem YAVAŞ, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim IŞIK , okul müdürleri , öğrenciler ve yazarlar Cem GÜLBENT, Fatma KABADAYI, Salih ZENGİN, Sare TANRIVERDİ, Ömer SEVİNÇGÜL, Şaban DOĞAN, Esra ODMAN İYİER’in katılımlarıyla “ÖRNEK OLMAK İÇİN OKUYORUM” Projesi kapsamında Kitap Okuma Etkinliği gerçekleştirildi.

“ BİSİKLET ve ATLETİZM YARIŞMASI İLE ÖĞRENCİLER FUARA KOŞTU “
Fuar etkinlikleri kapsamında spora teşvik ve dikkat çekmek amacı ile Kocakonak mahallesinden başlamak üzere Bisiklet yarışı gerçekleştirildi. Hükümet Konağı önünde ise Bisiklet yarışı yerini koşuya bıraktı. 11 takımın mücadele ettiği yarışlar Akpınar Yaşam Merkezinde kurulan fuar alanı önünde son buldu.  Dereceye giren öğrencilerin hediyesi kitap için hediye çeki oldu. Bunun yanında başkan Yavaş dereceye giren öğrencilere günün anısına hediye verdi. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere kitap hediye edildi.

“ YAZAR HALK BULUŞMALARINDA  TALHA UĞURLUEL  ve FERUDUN ÖZDEMİR SINDIRGI’YA KONUK OLDU “
Necip Fazıl Kültür Merkezinde gerçekleşen konferanslara yoğun katılım gerçekleşti. Tarihçi – Yazar Talha Uğurluel gençlere kırmızı çizgi Kudüs’ü detaylı bir şekilde anlattı. Konferans, söyleşi ve imza programları fuar boyunca  fuar alanı ve farklı okullarda devam edecek olup, Yazar – Halk buluşmaları 11 Mayıs Cuma günü 21.00 da Necip Fazıl Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek Tarihçi -Yazar Ahmet ŞİMŞİRGİL konferansı ile sona erecek.
Dolu dolu etkinliklerle süslenen programlar ile Kitap Fuarı 12 Mayıs Cumartesi günü 20.00 a kadar sizleri bekliyor.

Başkan Yavaş JKBB Encümen Üyeliğine Seçildi
Sındırgı Atlı Cirit Spor Kulübü Balıkesir’i Temsil edecek