Sındırgı’ya Bir Yılda Dört Ödül

MARMARA BÖLGESİNİN EN BEĞENİLEN BÜYÜKŞEHİR İLÇE BELEDİYE BAŞKANI EKREM YAVAŞ OLDU
Balıkesir’in Sındırgı ilçesi Belediye Başkanı Ekrem Yavaş Marmara Bölgesinin En Beğenilen  Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı ödülünü aldı. Türkiye Belediye Başkanları Birliği tarafından düzenlenen oylamada Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş yaptığı çalışmalar ile Marmara Bölgesinde en beğenilen Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı ödülüne layık görüldü.
Yaptığı çalışmalar ile ilçenin yıllanmış sorunlarını çözüme kavuşturan ve çehresini adeta yeni baştan şekillendiren başkan Yavaş vatandaşlardan da tam not alıyor. Her an vatandaşlarla iç içe olması ve “ Sındırgı’nın Geleceğini Birlikte İnşaa Ediyoruz” sloganı ile istişarelerle çalışmalarına yön veren başkan Yavaş ilçeyi ödüllerle de tanıştırıyor.
Beş ayrı kategoride düzenlenen Türkiye’nin en beğenilen belediye başkanları oylamasında başkan Yavaş vatandaşlardan tam destek alarak Marmara bölgesinde birinci olurken Türkiye genelinde dördüncü sırada yer aldı. Yapılan oylamada başkan Yavaş Marmara bölgesinde yer alan İstanbul, Balıkesir, Bursa, Kocaeli, Tekirdağ ve Sakarya büyükşehir statüsündeki illerde 114 belediye başkanını geride bırakarak Marmara bölgesinin en beğenilen belediye başkanı unvanını aldı. Başkan Yavaş ödülünü bu akşam Ankara MEB Şura salonunda gerçekleştirilen törende aldı. Törende Ankara Balıkesirliler Dernek başkanı ve üyeleri de Başkan Yavaş’ı yalnız bırakmadı.

Sındırgı’ya Bir Yılda Dört Ödül
Termal turizm alanında hızla ilerleyen ve başarılı birçok projeye imza atan Sındırgı ilçesi ödüle doymuyor. İlçenin son günlerde atağa geçmesi ve isminden sıkça söz ettirir bir hale gelmesi de ödülleri beraberinde getiriyor. Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik ödülleri yarışmasında  “ Üniversiteli Eller Renkli Şehirler “ projesi ile Yerel Kalkınma ve İşbirliği kategorisinde ödüle layık görülen Sındırgı Belediyesi, Yaşama Dokunanlar Platformu tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Oscarlarında da Yağcıbedir Halıları ve Kertil Çam Kolonyaları ile kültür oscarına layık görülerek bir yılda üç ödülü ilçeye kazandırmıştı.
Dördüncü ödül ise vatandaşların teveccühü ile TBBB tarafından Marmara Bölgesinin En Beğenilen Belediye Başkanı olarak Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’a verildi. Bir yılda dördüncü ödül de Sındırgı ilçesinin oldu.
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş “ Yaptığımız çalışmalar meyvesini veriyor. Kaderine terkedilmiş bir Sındırgı’yı adeta yeniden şahlandırdık. Yıllanmış sorunları çözüme kavuşturduğumuz gibi, turizm ilçenin kurtuluşu dedik çalışmalarımıza bu alanda yön verdik. Önceleri Sındırgı ismi bilinmezken şimdilerde herkesin diline dolandı. Çünkü ilçemiz sıcak kanlı insanları ile, kültür seviyesi ile, doğal güzellikleri ile birçok alanda üstün konumda. Bizler sadece kaybettiğimiz değerleri geri kazanmaya, ilçemizi her alanda geliştirmeye çalışıyoruz. Yaptığımız projeler olsun, Sındırgımızın kültürel değerleri olsun artık ödüllere layık görülüyor. Son olarak da vatandaşlarımızın desteği ile Marmara Bölgesinin En Beğenilen Belediye Başkanı ödülüne layık görüldük. Bu başarı sadece bizim değil, bizimle birlikte ilçenin gelimesine katkı sağlayan tüm Sındırgı halkının. Biz birlikte büyük bir aileyiz. Desteklerini esirgemeyen hem ilçede hem de Dünya’nın dört bir yanında yaşayan Sındırgı’lı hemşerilerime ve tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” Şeklinde duygularını belirtti.

Başkan Yavaş'ın Çanakkale Zaferi Mesajı
SADECE ÜRÜNLERİNİ DEĞİL, SINDIRGIYI MARKA HALİNE GETİRDİK