SINDIRGI BELEDİYESİNİN YENİ MASKOTU PAMUK

Başkanın makamında sevimli bir maskot

Projesinde bulunan leylek yuvası ile Türkiye de tek olma özelliği taşıyan belediye hizmet binasına sahip, doğal şehir ünvanlı Balıkesir'li Sındırgı ilçesinde hayvanlara saygı en üst seviyede.

Belediye binasının üzerinde leylek yuvası ve meydandaki güvercinlerle doğal yaşama saygısını gösteren Sındırgı Belediyesi evcil hayvanlara da kapısını açtı. Kaybolan ve yaralı kediye Sındırgı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol müdürlüğü ekipleri sahip çıktı.

Yaralı halde bulunan kediye şahip çıkan ekipler tedavisini yapıp temizleyip belediye binasına aldı. Doğal yaşama saygısı ile bilinen Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş da yaralı kediye makam odasını açtı. Pamuk ismi koyulan kedi kısa süre içerisinde belediyenin maskotu haline geldi.

Kaybolan kedisinin belediyede bakıldığını öğrenen Eda Kaya ise yeni yuvasında mutlu olduğunu görünce kedisinin belediyede kalmasını istedi.

Sosyal Farkındalık Oluşuyor

Belediye binası içerisinde ve çevresinde hayvanların olması vatandaşlar nezdinde de sosyal farkındalık oluşturuyor.

Belediyenin yeni maskotu haline gelen pamuka Akpınar Yaşam Merkezi ndeki kadınlar da gezete kağıdından yuva ve boncuktan tasma yaptı.

Pamuğa sahip çıkan personelini tebrik eden Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş " Doğal Şehir de doğal yaşama saygı var. Her canlının en güzel şekilde yaşam hakkı var. Biz her canlıyı seviyoruz. Sındırgı bu konuda farklı bir ilçe. Personelimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Leylek ten sonra yeni maskotumuz pamuk. Belediye binası ona emanet. "dedi.

BÜYÜKŞEHİRDEN SINDIRGIYA 32 ADET MERİNOS IRKI DAMIZLIK KOÇ
Sındırgı'da Ramazan Geceleri Sındırgı TV’de Canlanacak