Derslerden Geri Kalmasın Diye Uzaktan Eğitime Televizyonlu Destek

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde, evlerinde televizyon olmadığı için derslerini takip edemeyen 2 kardeşe, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, yardım ederek televizyon hediye etti.

Çin'de ortaya çıkarak dünyaya yayılan koronavirüs salgınına karşı önlemler devam ediyor. Bu kapsamda eğitime ara verilmesinin ardından, evde kalan öğrenciler için televizyon ve internet aracılığıyla uzaktan eğitime başlandı.

Çavdaroğlu Mahalle Muhtarı Şevlet  Yılmaz ve Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Durak, 5 çocuk ile tek başına yaşayan 32 yaşında ki Fatma Talas’ı ziyareti sırasında çocukların evde televizyon olmadığı için dersleri takip edemediğini öğrenince Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ile çocukları konuşturdu. 7. Sınıfa giden Sibel ve 3. Sınıfa giden Ecrin, Başkan Yavaş’tan Televizyon istedi. Çocukların eğitimden geri kalmaması için Başkan Yavaş hemen talimat verdi. Vefa ekibi televizyonun montajını tamamladıktan sonra çocuklar eğitimlerine devam etti.

13 yaşındaki Sibel evde anneleriyle birlikte evde 6 kişi kadıklarını ifade ederek, “ Okullar tatil olduğu için televizyonumuzda bozuk olduğu için Başkanımızdan televizyon istedim. Başkanımızda televizyonu hediye etti, eğitimlerimize devam ediyoruz” dedi.

Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Durak ise “ Başkanımıza ulaşılan bir bilgi neticesinde aileye ziyarete geldik. Babaları ailemizi terketmişler. Ablamızda yeni bir doğum yapmış. Onun üzerine buraya geldik. İhtiyaçlarını Kaymakamlık ve Belediye olarak karşıladık. Televizyonlaır bozuk olduğu için uzaktan eğitimi takip edemediklerini başkanımıza söylediler. Başkanımız da çocuklar derslerinden kalmasın diye televizyon hediye etti. Televizyonun kurulumu yapıldı. Sibel ve Ecrin okusun arkadan gelen diğer kardeşlerde okusun yeterki. Derslerinin dışında televizyonda seyredebilsinler” dedi.

BÜYÜKŞEHİRDEN SINDIRGIYA 32 ADET MERİNOS IRKI DAMIZLIK KOÇ
Sındırgı'da Ramazan Geceleri Sındırgı TV’de Canlanacak