Soğuktan Etkilenen Leyleklere Belediye ve Üniversite Kontrolü

Soğuktan Etkilenen Leyleklere Belediye ve Üniversite  Kontrolü

Doğal şehir unvanı ve leylekler ile simge haline gelen Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde leylekler Sındırgı Belediyesi tarafından takip ediliyor. Hava şartlarındaki değişkenlik erken göç eden leylekleri de olumsuz etkiliyor. Soğuk havalarda donma tehlikesi ile karşılaşan leylekler belediye ekiplerince takip ediliyor.

Duyarlı bir vatandaştan gelen ihbar üzerine harekete geçen Sındırgı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri Leyleklerin görüldüğü Sındırgı – Simav yolu Yusufçamı yol ayrımına giderek kontrolünü gerçekleştirdi. Leyleklerin soğuktan etkilenmesine karşın belirli bir süre uçamadıkları tespit edildi.

Balıkesir Üniversitesi veterinerlik fakültesi ile görüşüldü ve leyleklerin mevcut durumda uçup uçamadıklarının kontrolü istendi. Ekipler ana yol üzerinde leyleklerin her hangi bir zarar görmemesi adına tarlalara doğru leyleklerin uçmasını sağladı. Bütün leyleklerin uçabildiği görüldükten sonra ekipler yolunan devam etti.

Leyleklere zarar gelmemesi adına mahalle sakinleri ve belediye ekiplerince takibin sürdürüleceği belirtildi.

Leylek göç yolu üzerinde bulunan Sındırgı ilçesinde geçtiğimiz Kurban bayramında leyleklerin zarar görmemesi için elektrikler kesilmişti. Belediye binası yapımı da leyleklerin göç etmemesinden dolayı gecikmişti. Belediye binası üzerinde bulunan leylek yuvası ile Sındırgı tek olma özelliği taşıyarak insan yaşamına en uygun yer olduğunu şehrin merkezinde bulunan leylekler ile kanıtlıyor.

BÜYÜKŞEHİRDEN SINDIRGIYA 32 ADET MERİNOS IRKI DAMIZLIK KOÇ
Sındırgı'da Ramazan Geceleri Sındırgı TV’de Canlanacak