Yağcıbedir Mahallesinin İlk Muhtarı Yakup Şahin oldu

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 668 konutluk yeni TOKİ evlerinin yer aldığı ve nüfusu bin kişiyi geçen bölge Çavdaroğlu mahallesinden ayrılarak yeni mahalle statüsüne kavuşmuştu. 1 Mart 2020 tarihinde yapılan mahalle muhtarlığı seçiminde ise Yakup Şahin yeni kurulan Yağcıbedir mahallesinin ilk muhtarı olarak seçildi.

7 muhtar adayının yarıştığı seçimlerde 1108 seçmenin 960 ı sandığa gitti. 268 oyla rakiplerini geride bırakan Şahin ilk muhtar olma unvanına erişti. 268 oy pusulasında da hiçbir azanın üstünün çizilmemesi, 8 azanında aynı ekipten seçilmesi Şahin ve ekibine olan güvenin göstergesi oldu.

Mazbatasını Aldı, Lokma Döktürdü

İtiraz sürecinin tamamlanmasının ardından mazbatasını alan Yağcıbedir mahalle muhtarı Yakup Şahin ve azaları Yağcıbedir Camii önünde lokma döktürdü. Adaylık sürecinden itibaren mahalle halkına hizmet etmeye başlayan Şahin’in ilk icraatı da ücretsiz servis hizmeti olmuştu. Hediyelik eşyalar dağıtmak yerine o bedelleri mahalleye hizmet için harcamaya başlayan Şahin mahalle halkının da desteğini alarak Yağcıbedir mahallesinin ilk muhtarı oldu.

Ücretsiz Servis Dahil, Ne Söz Verdiysek Devam Edecek

Mahalle halkının en önemli talebi olan TOKİ – ilçe merkezi ücretsiz servis hizmetini kendi imkânlarıyla başlatan ve muhtarlık süresince devam edeceği müjdesini veren Şahin “  Yağcıbedir mahallesi ilk muhtarı seçildik. Bize destek veren vermeyen herkesten Allah razı olsun. Dün mazbatamızı aldık, bugün de lokma hayrımızı yapıyoruz. İlk hizmetimiz olan ücretsiz şehir içi servisimizi de koymuştuk zaten seçimden önce, aynı şekilde devam edecek. Bundan sonra da ne vaat verdiysek hepsini Allah’ın izniyle yerine getireceğiz. “ şeklinde konuştu.

Çevre yolu, kanal ve Çaygören yolunun doğal sınır olarak belirlendiği bölge Yağcıbedir mahallesi olarak ilçenin 75. Mahallesi oldu.

Yakup Şahin Kimdir?

1985 yılında Sındırgı Düvertepe mahallesinde doğdu. İlk ve orta öğretimi Düvertepe İlköğretim okulunda tamamladı. Sındırgı METEM elektronik bölümünden mezun oldu.

2012 yılında Şahin turizm firmasını kurdu. Turizm ve taşımacılık sektöründe faaliyet göstermekte. 8 yıldır TOKi bölgesinde ikamet etmekte olup evli ve iki çocuk babası.

BÜYÜKŞEHİRDEN SINDIRGIYA 32 ADET MERİNOS IRKI DAMIZLIK KOÇ
Sındırgı'da Ramazan Geceleri Sındırgı TV’de Canlanacak