Sındırgı’da Tütün Alımı Devam Ediyor

Üretimi ve toplaması bir hayli uğraşlı olan, kurutulduktan sonra satışa çıkan tütün alımı Sındırgı kapalı Pazar yerinde devam ediyor. Önceleri herkes tarafından ekilen ancak son yıllarda sözleşmeli olarak üretilen ürünler çiftçilerden teslim alınıyor.

Üç ayrı firmanın alım yaptığı ilçede çiftçiler ürünlerini kapalı Pazar yerine getirerek şirkete teslim ediyor. Havaların soğuk ve yağışlı olmasına rağmen kapalı alanda alımın yapılması ürünlerin zarar görmemesini de sağlıyor.

Yıllık yaklaşık 200 ton tütünün üretildiği ilçede rekoltede herhangi bir azalmanın olmadığı ancak tütün kırım döneminde yağışların olması tütün fiyatlarını etkilediği belirtildi.

Sındırgı bölgesi yetkili tütün eksperlerinden Cengiz Bingül yaptığı açıklamada “  Şu anki aşama köylerde bakmış olduğumuz tütünlerin gratlandırmasını yaptıktan sonra Sındırgı Pazar yerinde fiyatlarını veriyor, teslimatını alıyoruz. Köylerden araçlarla gelen tütünleri tekrar kantardan geçirip, kiloları ve fiyatlarını belirleyip, İzmir’e sevkini yapıyoruz. Üreticimizi memnun etmek için elimizden gelen her çabayı gösteriyoruz. İyi bir yıl geçtiğini tahmin ediyorum. Herkes için hayırlı olsun. “ şeklinde konuştu.

Alayaka mahallesinden üretici Süleyman Başat ise “ 2020 tütünlerimizi teslim ettik. 38 kutumuz oldu. Seneye mahsule hazırız. Üretim güzel.  Emeğimizin karşılığını aldık. “ sözlerine yer verdi.

Sındırgı'da Ramazan Geceleri Sındırgı TV’de Canlanacak
Başkan Yavaş Enerji Kentleri Birliği Encümen Üyeliğine Seçildi