YABANCILAR YOL KESTİ DAMADI ARAÇTAN İNDİRDİ

Yabancılar Yol Kesti Damadı Araçtan İndirdi

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde yabancı konuklar ilçe gezisi sırasında düğün konvoyunun önünü kesti gelin ve damadı araçtan indirerek birlikte çiftetelli oynadı.

4. Sağlık Turizmi zirvesi kapsamında Sındırgı ilçesinde bulunan 6 ayrı ülkeden gelen yabancı konuklar ilçe gezisi sırasında düğün konvoyuna denk geldi. Şaşkın bakışlar eşliğinde bir süre konvoyun fotoğraflarını çeken ve alkışlayan yabancı konuklar, sonrasında rehber eşliğinde konvoyun önünü kesti. Gelin ve damadı araçtan indirerek yol ortasında davul zurna eşliğinde oynadılar. Gelin ve damat ilk başta şaşkınlık yaşasa da arabadan iner inmez oynamaya başladı.

Konvoy önü kesilince para istenen geleneklerin aksine turistler gelin ve damada para verdi.  Birlikte çekilen hatıra fotoğrafı sonrasında konvoy yola devam etti. Yaşanan olay sonrası ortaya renkli görüntüler çıktı. Gezi ekibine rehberlik eden Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş da çifti tebrik ederek mutluluklarına ortak oldu.

Sağlık Turizmi Zirvesi için Tanzanya’dan gelen Ahmad Issa Michuzi “ Sındırgı insanları ile çok sıcak ve samimi bir yer. Çok cana yakınlar. Burada çok eğlendik. Farklı bir şeyle de karşılaştık. Canlı canlı bir düğüne şahit olduk. Eğlendik. Her şey çok güzeldi.” Şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

Sındırgı’ya Tarihi Proje 2020’nin İlk Meclisinde Kararı Alındı
Sındırgılı Muhtarlardan Pazartesi Buluşmaları